Home Externe Premierul Franței va candida pentru cel mai înalt post din stat

Premierul Franței va candida pentru cel mai înalt post din stat

by Mircea Marinescu
1 minute timp de citit

Manuel Valls a anunțat luni că va demisiona din funcția de premier al Franței și se va înscrie în cursa pentru scaunul de președinte. Socialistul consideră că trebuie să se implice mai mult.

Presa franceză relatează că Valls a declarat luni seara:”A venit vremea să mă implic mai mult. Situaţia îmi arată că trebuie să iau în considerare faptul că nu mai pot fi prim-ministru. Îmi voi da demisia începând de mâine." Premierul va participa la scrutinul pentru alegerea candidatului Partidului Socialist la funcția de președinte. Manuel Valls își propune ca forțele politice de stânga din Franța să mai fie la putere încă cinci ani.

"Mă aflu la Évry (departamentul Essonne), în oraşul meu, cel al familiei mele, al copiilor mei, oraşul meu de suflet. Un oraş intens, de care te ataşezi, tânăr, popular. Un oraş în care lumea vorbeşte direct. Acest oraş este o şcoală a vieţii. Pot anunţa că sunt candidat la funcţia de preşedinte al Republicii," a declarat premierul Franței.

 

 

Sursa: mediafax, gettyimages.com

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More