Home Externe Peste 250.000 de francezi au rămas fără electricitate în urma unei furtuni

Peste 250.000 de francezi au rămas fără electricitate în urma unei furtuni

by Mircea Marinescu
1 minute timp de citit

O furtună ieșită din comun cu rafale de vânt puternice, de 150 km/oră a lăsat fără curent electric peste 250.000 de locuințe din sud-vestul Franței. Ce măsuri au luat francezii?

AFP a transmis că în departamentele Gironde, Charente și Lande, unde până la jumătatea zilei de sâmbătă a fost emis cod roșu de avertizare, o furtună ,,excepțională” a făcut ravagii. Nu au fost înregistrate victime însă pagubele materiale sunt numeroase: linii de transport a energiei electrice distruse, drumuri afectate, arbori căzuți și schele de construcții căzute. Peste 250.000 de locuințe au rămas fără electricitate în aceste zone ale Franței. 

În toată regiunea de sud-vest, unde există avertizări de vânt puternic care poate ajunge și la 160 km/oră, autoritățile au interzis transportul de bunuri cu vehicule grele, de la miezul nopții. În acest scop au fost oprite circa 1.700 de camioane de mare tonaj în zone adiacente autostrăzilor.

Activitatea școlară a fost perturbată datorită măsurilor luate în departamentul Gironde. A fost suspendat transportul școlar sămbătă dimineață, precum și circulația tramvaielor la Bordeaux, iar pentru a se evita orice risc, școlile au rămas închise toată ziua. Autoritățile au cerut populației să reducă la minimum necesitatea deplasării în cele trei departamente afectate de furtună în această dimineață; potrivit Agerpres.

 

 

 

Sursa: agerpres.ro

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More