Home Externe Pentagonul lansează o invitaţie neobişnuită

Pentagonul lansează o invitaţie neobişnuită

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Sediul Central al Departamentului Apărării din Washington, DC, SUA, una dintre cele mai mari clădiri de birouri din lume, a lansat de curând un program interesant şi fără precedent pentru o organizaţie guvernamentală.

Mediafax informează că Pentagonul a lansat hackerilor o invitaţie fără precedent în SUA, şi anume să găsească breşe de securitate în schimbul unor sume de bani şi beneficii de imagine. Oficial, Ministerul Apărării din SUA invită hackerii să îşi încerce talentele şi să spargă sistemul cibernetic de securitate al Pentagonului.

Cei care vor avea succes vor beneficia de o recompensă financiară şi alte beneficii care ţin de imagine. Însă există şi reguli în acest "joc" şi o condiţie deasemenea: hackerii trebuie să fie stabiliţi în SUA, cetăţeni americani cu acte în regulă.

Ash Carter, secretar de stat în Ministerul Apărării a explicat acest program inedit: "Atacă informatic Pentagonul” („Hack the Pentagon”) este o campanie lansată de autoritățile americane pentru a verifica cât de puternică este securitatea cibernetică a site-urilor vizate. Astfel de programe, care sunt destul de frecvente în SUA, permit hackeri-lor să atace în mod legal. Este foarte important de subliniat însă faptul că programul permite numai unor așa-ziși hackeri să atace sistemul de securitate. Aceștia sunt avizați de Pentagon, deci nu orice hacker care va încerca să atace Pentagonul o va face fără a risca să răspundă în fața legii. Am încredere că această inițiativă ne va ajuta să ne întărim sistemul cibernetic de securitate și astfel vom întări securitatea națională."

Programul este deocamdată în faza pilot şi dacă va avea succes, se prevede continuarea lui pe termen lung. Hackerii americani, care vor răspunde invitaţiei şi se vor alătura programului "Hack the Pentagon”, vor fi obligaţi să se supună unor verificări înainte de a încerca să spargă sistemul de securitate al Pentagonului.

 

Sursa: mediafax.ro, libertatea.ro, csglobe.com

 

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More