Home Externe O înregistrare video arată cum un soldat israelian împușcă mortal un palestinian rănit aflat la pământ

O înregistrare video arată cum un soldat israelian împușcă mortal un palestinian rănit aflat la pământ

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

O organizație pentru drepturile omului israeliană a făcut public un clip în care se poate observa cum un soldat israelian împușcă mortal un suspect palestinian rănit ce se afla întins pe jos, după ce fusese rănit de forțele de securitate în urma unui atac.

Clipul, filmat de un voluntar al organizației B’Tselem, arată un tânăr palestinian, Abed al-Fattah Yusri al-Sharif, întins pe stradă în timp ce personalul medical venit la fața locului oferă asistență medicală unui soldat israelian rănit ușor în urma unui atac cu un cuțit. Mai mulți soldați israelieni se pot observa în jurul dl. Sharif, ce pare a fi rănit dar încă în viață. Apoi, se poate observa cum unul dintre soldați se apropie de acesta și îl împușcă în cap.

Dl. Sharif împreună cu un alt palestinian, Ramzi Aziz al-Qasrawi, conform informațiilor oferite de organizația menționată anterios, fuseseră deja împușcați în urma unui posibil atac asupra unui militar cu un cuțit în localitatea Tel Rumeida, din zona Hebron a teritoriilor ocupate din West Bank. Ambii palestinieni au fost uciși.

„Cred că este absolut clar că aceasta a fost o execuție”, a declarat Sarit Michaeli, purtătorul de cuvânt al organizației B’Tselem. „Nu există niciun alt mod de a descrie situația în care un soldat împușcă un suspect palestinian neînarmat ce era întins pe pământ și nu mai reprezinta nicio amenințare”, a continuat acesta.

Surse din armata israeliană au afirmat că soldatul responsabil a fost reținut înainte de publicarea acestui clip la ordinele comandatului unității implicate în acest incident. Purtătorul de cuvând al armatei statului Israel a afirmat că „Armata Israelului, IDF, vede acest incident ca o încălcare gravă a valorilor sale, regulilor și dispozițiilor în astfel de operații. O investigație a poliției militare a fost demarată, iar soldatul implicat a fost reținut”.

Clipul pare a confirma în acest caz acuzațiile repetate ale palestinienilor și ale organizațiilor pentru drepturile omului din ultimele luni că forțele de securitate israeliene au împușcat și ucis suspecți palestinieni ce nu mai reprezentau o amenințare și erau neînarmați.

Sursa: The Guardian, The Independent, The Telegraph

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More