Home Externe O firmă americană îi plătește în plus pe angajații care dorm mai mult. Câți bani primesc aceștia?

O firmă americană îi plătește în plus pe angajații care dorm mai mult. Câți bani primesc aceștia?

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Dacă dormi mai mult, câștigi mai mult. Aceasta este deviza unei firme americane care îi recompensează cu un câștig suplimentar pe angajații care dorm șapte ore sau mai mult, timp de 20 de nopți la rând. Aceștia sunt verificați în cazul duratei de somn cu ajutorul unei brățări conectate FitBit, notează directmatin.fr, citat de Agerpres.

"Dacă ei dorm șapte ore sau mai mult, timp de 20 de nopți consecutive, le oferim 25 de dolari pe noapte, cu un plafon anual de 500 $", a declarat pentru CNBC Mark Bertolini, CEO al asiguratorului Atnea din SUA.

Firma îi recompensează angajații care dorm mai mult și consideră că somnul este un factor important în eficiența muncii. Mai mult, managerul este de părere că unul din principiile de bază este luarea celor mai bune decizii la locul de muncă, iar dacă angajatul este pe jumătate adormit, lucrurile nu vor ieși bine.

Compania Atnea a conceput un program de promovare a somnului cu cercetătorii de la Universitatea Duke, ca urmare a unui studiu științific care arată că un somn de șase ore pe noapte timp de 12 zile la rând poate avea ca efect reducerea performanțelor cognitive și fizice la fel ca în cazul unei persoane care nu a dormit 24 de ore, sau în cazul uneia în stare de ebrietate.

Au existat și anumite argumente contra pentru această idee care este considerată de unii ca fiind o metodă de intruzine în viața personală a angajatului, prin faptul că se face un control al somnului cu ajutorul brățării conectate care sincronizează datele persoanei cu platforma companei. De asemenea, s-a afirmat conform cotidianului francez, că acest sistem de control al firmei poate afecta persoanele care trebuie să se trezească noaptea din motive medicale sau părinții care au copii foarte mici. Alte persoane au spus că sistemul de verificare al brățării Fitbit poate fi modificat, astfel încât timpul petrecut la televizor sau citind poate fi înregistrat de aplicație ca timp de somn.

Chiar  dacă angajații pot primi un bonus la salariu prin acest sistem, ei își vor pierde din libertate. Dacă un salariat lucrează pentru firmă și își conectează brățara ca să-i fie apreciat timpul de somn, atunci va fi cel mai probabil solicitat în afara serviciului și prin e-mailuri profesionale, se concluzionează pe site-ul directmatin.fr.

 

 

 

Surse: directmatin.fr, digi24.ro,agerpres.ro

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More