Home Externe O fetiţă de 8 ani din Yemen, obligată să se căsătorească, a murit în noaptea nunţii

O fetiţă de 8 ani din Yemen, obligată să se căsătorească, a murit în noaptea nunţii

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

În Yemen există o practică de o cruzime cutremurătoare, fetiţele sunt forţate să se căsătorească cu bărbaţi care le-ar putea fi taţi şi statisticile arată că mai mult de un sfert din copile se căsătoresc înainte de a împlini vârsta de 15 ani. Practica aceasta a devenit o tradiţie obişnuită pentru localnici, care nu o pun la îndoială deşi au loc decese în rândul tinerelor mirese, iar copiii născuţi de acestea sunt adesea prematuri. 

În anul 2010 o fată de doar 12 ani şi-a pierdut viaţa în timp ce a încercat trei zile la rând să nască, iar mai recent activiştii din Yemen au făcut public cazul unei fetiţe de opt ani care a fost căsătorită de către părinţii ei cu un bărbat mult mai în vârstă; evenimentul având un sfârşit tragic. Mireasa a murit din cauza unei hemoragii interne în noaptea nunţii. Daily Mail a relatat că decesul a survenit în urma leziunilor interne provocate de raporturi sexuale forţate, după ce fetiţa mireasă fusese vândută de părinţi unui bărbat care avea de cinci ori vârsta ei. 

În Yemen părinţii aranjează căsătorii şi primesc răscumpărare pentru fetele lor, deşi în 2009 a fost dată o lege prin care s-a interzis căsătoria fetelor mai mici de 17 ani, ulterior a fost anulată legea, care le proteja pe aceste copile, deoarece a fost considerată neconcordantă cu religia islamică. Există din fericire şi activişti în această ţară care militează pentru interzicerea acestor căsătorii între un copil şi un adult. 

Mai multe informaţii despre acest subiect se pot afla aici: https://youtu.be/qYleXcpbzKY

 

Sursa: punct.tv, ziare.com

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More