Home Externe O descoperire foarte importantă sub ruinele turnurilor gemene din New York

O descoperire foarte importantă sub ruinele turnurilor gemene din New York

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

După evenimentele tragice care s-au petrecut la 11 septembrie 2001 în New York, echipele speciale au realizat curățarea și excavarea terenului și în timpul acestui proces, muncitorii au găsit, îngropată la aproximativ 6,7 metri sub pământ, o bucată de navă. Descoperirea a fost făcută în anul 2010 dar destul de recent specialiștii au dezvăluit originea misterioasei nave.

În timpul lucrărilor de pregătire pentru noul ”One World Trade Center", finalizat anul trecut; muncitorii care curățau și excavau zona ca să poată fi ridicată clădirea, au găsit bucata de navă care a ajuns bineînțeles în atenția arheologilor. Lucrările au fost oprite de către arheologii care monitorizau săpătura. La câțiva ani după această descoperire, s-au făcut publice anumite informații legate de originea navei. Specialiștii au stabilit, pe baza mostrelor de lemn colectate din carena navei, că a fost construită în perioada în care a fost semnată declaraţia de independenţă; la sfârșitul anilor 1700. Conform sursei Descoperă.ro, rezultatele oamenilor de știință arată că nava a fost construită în anul 1773 în orașul Philadelphia, într-un șantier naval. 

Studiul arheologic a fost făcut în Laboratorul Tree Ring din Columbia și cu ajutorul cercetărilor minuțioase s-a putut stabili data exactă a construcției navei. S-au analizat datele dendro-cronologice, dar și proveniența bucății de navă, specialiștii au comparat modelele inelelor de pe lemnul provenit din coca navei; astfel concluzia a relevat nu doar anul construcției, ci și faptul că materialul din care este făcută nava este același cu cel folosit pentru construcția locului unde a fost semnată Declaraţia de Independenţă şi Constituţia Statelor Unite; relatează aceeași sursă.

Există și o explicație a faptului că nava a fost îngropată chiar sub ”World Trade Center”, râul Hudson curgea prin acea zonă și întreaga zonă se afla sub apă, după cum o dovedesc hărţile vechi din secolul XVIII. De la mijlocul anilor 1.700 până la mijlocul anilor 1.800, zona a început să fie populată de-alungul râului și pe măsură ce Manhattan s-a extins, a crescut și nevoia de teren pentru construcții. În râul Hudson au fost aruncate diverse lucruri, precum moloz sau gunoaie; însă nu se știe încă dacă nava a fost scufundată în mod intenționat sau accidental. 

Thevintagenews.com relatează că ”nava oferă o perspectivă deosebită în domeniul construcţiilor navale americane”, prin urmare ”Manhattan Ship" este o descoperire deosebit de importantă.

 

Sursa: descopera.ro, cityroom.blogs.nytimes.com

 

 

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More