Home Externe O agenţie de informaţii secrete italiană a aflat ce planuri are o reţea teroristă pentru sezonul cald

O agenţie de informaţii secrete italiană a aflat ce planuri are o reţea teroristă pentru sezonul cald

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Cotidianul Bild, citat de mai mai multe ziare, printre care Mediafax, anunţă că o agenţie de informaţii secrete din Italia a primit informaţii de la o sursă care este credibilă cu privire la planuri ale SI de a comite noi atentate, de această dată pe plajele europene.

Extremiştii reţelei Stat Islamic (SI) plănuiesc ca la vară să se deghizeze în vânzători ambulanţi şi să acţioneze pe mai multe plaje din Europa, atacatorii ar putea amplasa sub şezlonguri bombele; conform unor şefi ai serviciilor secrete italiene care au informaţiile direct de la o sursă din Africa. Sursa aceasta este considerată credibilă şi a dezvăluit că atacatorii au "planuri concrete" pentru sezonul de vară, şi vor acţiona prin a vinde turiştilor băuturi, gustări, accesorii şi tricouri, deghizaţi în vânzători refugiaţi. 

Presa germană a anunţat că SI îşi va trimite atacatorii sinucigaşi iar plajele vizate în mod deosebit sunt din staţiunile aflate în sudul Franţei, Costa del Sol în Spania şi ambele coaste ale Italiei. Un oficial de rang înalt a cărui identitate nu s-a făcut publică, citat de Bild a declarat: "Ar putea fi o nouă dimeniune a terorii. Plajele de vacanţă nu pot fi protejate." 

Aceeaşi sursă din presa germană a dezvăluit că planurile concrete ale teroriştilor din reţeaua SI includ acţiuni precum: îngroparea unor dispozitive explozive în nisip sub şezlonguri şi folosirea de arme automate pe plajele aglomerate. Deasemenea reţeaua trimite oameni care să comită atacuri sinucigaşe pe plajele europene. Agenţia germană BND a primit de la o agenţie italiană de informaţii aceste detalii cu privire la planurile SI.

 

Sursa: 9am.ro

 

 

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More