Home Externe Noul șef de cabinet de la Casa Albă este ortodox practicant. Află care îi sunt convingerile

Noul șef de cabinet de la Casa Albă este ortodox practicant. Află care îi sunt convingerile

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Reince Priebus va urma să joace un rol esențial în cadrul noului legislativ american, fiind capabil, în calitate de fost lider al Convenției Naționale Republicane să îl sprijine pe Trump, care nu are experiență și legături politice.

Priebus este căsătorit și are doi copii, iar concepțiile sale despre căsătorie și viață sunt cele ale unui ortodox practicant; după cum se consideră șeful de cabinet. Este cunoscut ca fiind primul șef republican care i-a încurajat pe membrii partidului său, și totodată le-a oferit și suport, să participe la Marșul anual pentru Viață din Washington, DC. Reince Priebus a participat deasemenea la eveniment, și în campania electorală a fost mereu alături de Trump. Multe dintre gafele discursurilor publice ale lui Donald Trump și a altor republicani au fost reparate de Priebus. 

Conform declarațiilor făcute de Reince Priebus, partidul pe care îl reprezintă este împotriva avortului. Republicanul afirmă că ține deschis permanent Liturghierul Ortodox pe o masă, în biroul său. ”Eu cred că avem principii solide, Încă mai cred- și pot să vă spun că și partidul crede la fel în continuare – că instituția căsătoriei este destinată uniunii dintre un bărbat și o femeie. Partidul nostru crede că viața începe la concepție. Cred că aceste chestiuni sunt de bază și nu se vor schimba. Ceea ce am spus – și nu cred că aceasta ar trebui să fie interpretată deloc ca o afirmație controversată – este că eu cred că atât pastorii și toți creștinii, cât și toți ceilalți ar trebui să fie de acord că orice principiu trebuie să se încadreze în conceptele de har, iubire și respect. Nu este limbaj codificat. Este limbajul Noului Testament. Iar aceasta nu ar trebui să ridice o problemă în partid. Asta am spus…”, a declarat Priebus în 2013, când a explicat atitudinea partidului său față de două concepte: toleranță și căsătorie.

 

 

Sursa: stiripentruviata.ro, upi.com

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More