Home Externe Noul primar al Londrei, Sadiq Khan, este primul edil musulman al unei capitale occidentale

Noul primar al Londrei, Sadiq Khan, este primul edil musulman al unei capitale occidentale

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Sadiq Khan a câștigat alegerile pentru poziția de primar al uneia dintre cele mai mari capitale europene și consideră că alegerea sa este ”un triumf asupra fricii.”

Potrivit AFP, Sadiq Khan, primul edil musulman al unei mari capitale occidentale, și-a învins rivalul principal ( conservatorul  Zac Goldsmith) cu 57% din sufragii. În vârstă de 45 de ani, noul primar al Londrei este fiul unor imigranți pakistanezi și orientarea sa politică este de stânga; face parte din Partidul Laburist. După ce au fost anunțate rezultatele, Sadiq Khan a declarat: ”Această alegere a avut loc fără polemici și sunt mândru să văd că Londra a ales astăzi speranța mai degrabă decât teama, unitatea mai degrabă decât divizarea."

Primul musulman din istorie care a ajuns primar al Londrei, a câștigat vineri această poziție și a fost deja felicitat de către primarul orașului New-York. În timpul campaniei electorale, Khan a fost atacat virulent de către tabăra conservatoare, fiind la un moment dat ținta chiar a Primului Ministru, David Cameron, care l-a acuzat înaintea Parlamentului de legături cu islamiști extremiști. Sadiq Khan a negat această acuzație.

Financial Times a scris că ”victoria ”istorică" a lui Sadiq Khan ilustrează aspectul tolerant al Londrei,” iar ziarele pakistaneze au publicat știrea pe prima pagină. Sadiq Khan, fost avocat și tată a două fete, a depus sâmbătă jurământul în catedrala din Southwark, și a promis în cursul ceremoniei că va reprezenta toate comunitățile și că va face astfel ca ”toți londonezii să poată beneficia de oportunitățile pe care orașul nostru mi le-a oferit," potrivit sursei Agerpres.

 

Sursa: agerpres.ro, hotnews.ro, calankamedia.com

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More