Home Externe Noi taxe pentru UK. Cât va costa o oră de parcare în centrul Londrei pentru mașinile Diesel?

Noi taxe pentru UK. Cât va costa o oră de parcare în centrul Londrei pentru mașinile Diesel?

by Mircea Marinescu
1 minute timp de citit

Consiliul Westminster City a decis să mărească taxele de parcare în zona din centrul capitalei britanice și posesorii mașinilor diesel vor plăti cu 50% mai mult decât cei care conduc o mașină pe benzină.

Din luna aprilie, mașinile diesel vor fi suprataxate dacă vor parca în zona Westminster, zona centrală a Londrei. Tariful standard pentru o oră de parcare în zona menționată este de 4,90 lire dar pentru o mașină diesel se va achita cu 2,45 lire/oră în plus. Autoritățile au luat această măsură pentru a reduce poluarea din capitala britanică.

Măsura adoptată urmărește să îi determine pe șoferii mașinilor diesel să nu mai aducă vehiculele în zona centrală. Autoritățile vor investi mulți bani pentru a îmbunătăți calitatea aerului în capitala Angliei. Sadiq Khan, primarul Londrei anunţa în ianuarie investiţii de 875 milioane de lire sterline pentru îmbunătăţirea calităţii aerului, și a precizat că aproape 10.000 de oameni mor anual în Londra din cauza poluării atmosferice.

În Hackney, altă zonă a Londrei, consiliul local a interzis șoferilor să mai parcheze mașinile pe câteva străzi din zonă, doar mașinile electrice fac excepție.

 

 

 

Sursa: descoperă.ro, shepherdmarket.co.uk

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More