Home Externe Ministrul francez pentru drepturile femeilor: „femeile ce-și acoperă părul sunt precum negrii ce au susținut sclavia”

Ministrul francez pentru drepturile femeilor: „femeile ce-și acoperă părul sunt precum negrii ce au susținut sclavia”

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Guvernul Franței are este recunoscut pentru deciziile sale controversate în ceea ce privește codul vestimentar al femeilor musulmane – în Franța burqa sau niqabul sunt interzise pe motiv că încalcă tradiția seculară a țării.

Laurence Rossignol a declarat într-un interviu pentru postul de radio BFTV că noul trend din industria de fashion de a normaliza cerințele vestimentare musulmane în ceea ce privește ținuta femeilor este contraproductivă pentru drepturile femeilor.

„Atunci când brandurile investesc în piața vestimentară islamică, aceștia ignoră responsabilitățile ce le revin și promovează ideea că este normal ca trupul femeii să fie închis”, a declarat aceasta.

Comentariile doamnei Laurence Rossignol au fost făcute cu referire la decizia unor cunoscute companii vestimentare precum H&M sau Marks and Spencer de a promova un stil vestimentar musulman, precum costumele de plajă ce acoperă tot corpul.

Când jurnalistul i-a cerut să explice mai bine ce a vrut să spună, și a adăugat faptul că femeile musulmane pot decide singure asupra modului în care să se îmbrace, ministrul a răspuns că „sigur, sunt femei ce iau aceste decizii în mod independent, la fel cum au fost și negrii americani ce au susținut sclavia”.

Într-o declarație ulterioară, ministrul francez și-a cerut scuze pentru folosirea termenului de „negru” – în referință la persoanele de culoare, dar a specificat că nu-și cere scuze pentru comparația cu femeile musulmane ce aleg să-și acopere părul. „Înnafară de exprimarea nefericită, nu retrag nicio altă afirmație”, a declarat aceasta într-un comunicat de presă.

Sursa: Foreign Policy

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More