Home Actualitate Ministrul de Interne austriac, care se opune intrării României în Schengen, vizitează București și evită să ofere o dată precisă pentru aderare

Ministrul de Interne austriac, care se opune intrării României în Schengen, vizitează București și evită să ofere o dată precisă pentru aderare

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit
Gerhard Karner

Ministrul austriac de Interne, Gerhard Karner, care s-a opus în trecut aderării României la spaţiul Schengen, a sosit miercuri la București pentru întâlniri cu omologul său român, Lucian Bode.

Aderarea la Schengen în centrul discuțiilor, dar fără o dată concretă

Cu toate că a fost întrebat dacă susține aderarea României la Schengen în cadrul următorului Consiliu JAI, ministrul austriac nu a putut oferi o dată fixă. El a menționat că întâlnirea de lucru este importantă pentru discutarea aspectelor de securitate care afectează ambele țări, precum combaterea traficului de persoane, migrația ilegală și securitatea frontierelor externe.

Vizita la București văzută ca o oportunitate de relansare a dialogului bilateral

În ciuda faptului că așteptările legate de rezultatele vizitei la București sunt moderate, întâlnirea dintre cei doi miniștri este privită ca un semnal de relansare a dialogului bilateral, fără anunțuri spectaculoase legate de subiectul Schengen. Presa austriacă menționează că principala preocupare a oficialului de la Viena este legată de traficul de persoane și de abuzurile în materie de politică de azil.

Presiunea asupra Comisiei Europene pentru frontiere externe mai sigure

Unul dintre punctele importante discutate între cei doi miniștri a fost cooperarea pentru a exercita presiuni asupra Comisiei Europene, astfel încât să se obțină sprijin în domeniile operativ, legislativ și financiar pentru a asigura frontiere externe mai sigure. Gerhard Karner a subliniat că este esențial să existe un management funcțional al frontierelor externe pentru a permite libertatea de călătorie în cadrul Uniunii Europene.

Dialog pentru deblocarea aderării României la Schengen

Ministrul austriac Gerhard Karner a venit la București pentru discuții cu omologul său român Lucian Bode. Vizita este menită să redeschidă dialogul bilateral în ceea ce privește aderarea României la spațiul Schengen, pe care Karner a respins-o anterior.

Karner: „Nu pot să vă ofer astăzi o dată fixă”

Ministrul austriac de interne a menționat că nu poate oferi o dată exactă pentru aderarea României la Schengen, insistând asupra nevoii de a aborda problemele legate de securitate și migrație înainte de a avansa în procesul de aderare.

Aderarea României la Schengen: încă un drum lung de parcurs

Deși vizita lui Karner la București reprezintă un pas înainte în restabilirea dialogului bilateral, surse politice indică faptul că nu ar trebui să ne așteptăm la rezultate semnificative sau anunțuri majore legate de subiectul Schengen în viitorul apropiat.

Karner și Bode discută teme de interes comun, precum migrația și securitatea

Vizita ministrului austriac la București a inclus discuții despre migrație, trafic de persoane, abuzurile în materie de politică de azil și protecția frontierelor externe, teme de interes comun pentru ambele țări.

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More