Home Externe Joi s-a declarat în Serbia stare de urgenţă naţională

Joi s-a declarat în Serbia stare de urgenţă naţională

by Mircea Marinescu
1 minute timp de citit

Guvernul sârb a declarat starea de urgenţă joi pentru Serbia datorită inundaţiilor de pe teritoriul ţării, provocate de precipitaţii abundente şi puternice.

Poliţia sârbă a comunicat că peste 700 de locuinţe au fost inundate şi urmează evacuarea a 170 de persoane din mai multe localităţi care reprezintă în prezent zone de risc.

Până marţea viitoare, Serbia se află sub cod de avertizare de inundaţii, potrivit estimărilor făcute de meteorologi, care spun că ploile urmează să se intensifice. AFP anunţă că guvernul Serbiei a declarat starea de urgenţă naţională în ţară; comunicatul de la Belgrad spune: "Guvernul declară starea de urgenţă pe teritoriul Serbiei…pentru a proteja viaţa şi siguranţa cetăţenilor, a bunurilor lor."

Ţările balcanice au avut de înfruntat inundaţii puternice în anul 2014, în primăvara acelui an au decedat peste 50 de persoane în Serbia, o ţară a cărei populaţie este de peste şapte milioane de locuitori; şi s-au înregistrat pagube în urma acestei tragedii de două miliarde de euro, după estimările realizate de Banca Centrală Europeană. Până marţea viitoare rămân în vigoare pentru Serbia avertizările de inundaţii.

 

Sursa: zf.ro, hotnews.ro

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More