Home Externe John Kerry: Sunt convins că Statele Unite sub administrația Trump, vor rămâne o componentă a Alianței transatlantice

John Kerry: Sunt convins că Statele Unite sub administrația Trump, vor rămâne o componentă a Alianței transatlantice

by Mircea Marinescu
1 minute timp de citit

Secretarul de stat Kerry, se pare că a făcut cunoscută la întâlnirea de la Bruxelles cu omologii săi poziția Statelor Unite față de NATO în noul context politic. John Kerry s-a aflat la Bruxelles alături de miniștrii de externe din Alianța Nord-Atlantică.

În calitate de ministru de externe, a fost ultima întânire a lui Kerry cu omologii săi, pe care i-a asigurat că: "Schimbarea administrației, nu va schimba angajamentul de neclintit al Statelor Unite în ce privește obligațiile noastre față de NATO." Liderul diplomației americane a declarat: ”Sunt convins că Statele Unite sub administrația Trump, vor rămâne o componentă a Alianței transatlantice", deși Donald Trump a fost vehement în critici față de NATO. Actualul președinte a criticat și Articolul 5 al Tratatului de la Washington, care se bazează pe principiul solidarității între statele membre în caz de agresiune; conform sursei agerpres.

Însă, John Kerry a dat asigurări că SUA va rămâne de neclintit în angajamentul față de NATO. "Angajamentul Statelor Unite față de NATO și Articolul 5 transcende politica. Această alianță a fost susținută oricare au fost partidele politice, că a fost un guvern sau altul -democrat sau republican. Rămânem angajați față de aceste principii," a afirmat secretarul de stat. 

Administrația președintelui Barack Obama, din care face parte John Kerry, își va încheia la data de 20 ianuarie mandatul și se va instala la Casa Albă președintele ales. 

 

 

Sursa: agerpres, nbcnews.com

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More