Home Externe Gruparea Statul Islamic a revendicat atentatul de la Berlin. Ce cred autoritățile germane

Gruparea Statul Islamic a revendicat atentatul de la Berlin. Ce cred autoritățile germane

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Atacul comis luni în capitala Germaniei s-a soldat cu 48 de persoane rănite și 12 decedate, însă suspectul care a fost reținut de autorități luni, a fost eliberat. El era de origine pakistaneză. O agenție apropiată grupării Stat Islamic, a anunțat că aceasta își revendică atentatul.

Agențiile de presă internaționale citează informația primită de la agenția Aamaq, despre care se știe că e apropiată de gruparea teroristă. În mesajul revendicării, gruparea transmite că autorul masacrului din Berlin a fost ”un soldat al Statului Islamic." Gruparea Statul Islamic își revendică fără ocolișuri atacul din capitala Germaniei și afirmă că soldatul lor a acționat ”ca urmare a chemării la atacuri asupra cetățenilor din statele coaliției ce combate gruparea;” relatează Agerpres.

Agenția Aamaq precizează că revendicarea a fost făcută de niște surse din cadrul ”serviciilor de securitate”, iar modul în care e formulat textul e specific revendicărilor anterioare ale grupării teroriste, cu privire la atacuri din Europa. Statul Islamic descrie atacul de luni drept ”operațiunea din Berlin.”

În numele autorităților germane, Ministrul de Interne a avut o reacție transmisă de canalul BBC. Thomas De Maiziere, în mod prudent și reținut a declarat:”Această așa-zisă revendicare din partea așa-numitului Stat Islamic, care, de fapt, nu e decât o bandă de teroriști, abia ne-a parvenit. Până acum, nu existase nicio revendicare. Uneori astfel de mesaje sunt transmise mai târziu. Există mai multe piste pe care anchetatorii le urmăresc. Ar trebui să îi lăsăm să își facă treaba. Muncesc din greu și nimeni nu se va opri până la arestarea vinovatului sau a vinovaților."

 

 

 

Sursa: agerpres.ro, europe.newsweek.com

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More