Home Externe Fosta Miss Turcia, Merve Buyuksarac, condamnată pentru insulte aduse președintelui Erdogan pe Instagram

Fosta Miss Turcia, Merve Buyuksarac, condamnată pentru insulte aduse președintelui Erdogan pe Instagram

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Merve Buyuksarac, Miss Turcia în anul 2006, a primit o condamnare de 14 luni cu suspendare pentru insulte aduse președintelui Recep Tayyip Erdogan, pe rețeaua socială Instagram. Deși condamnarea este cu suspendare, ea va fi trimisă la pușcărie dacă în această perioadă va mai comite un asemenea act considerat ca ofensator la adresa președintelui turc.

Modelul, în vârstă de 27 de ani, a fost reținută de autorități pentru o scurtă perioadă pentru faptul de a reposta un poem satiric la adresa lui Erdogan în anul 2014.

„Am repostat acel poem pentru că mi s-a părut amuzant. Nu am avut nicio intenție să-l jignesc pe președintele Erdogan”, a declarat atunci Merve Buyuksarac.

Procurorii au considerat însă că poemul aduce insulte liderului turc, care a depus peste 2000 de plângeri pentru insultă din anul 2014 de când a devenit președinte.

Liderii străini și observatorii internaționali au semnalat alarmant deteriorarea libertății de exprimare în Turcia, și au susținut că multe voci din opoziție critice la adresa președintelui Recep Erdogan au fost reduse la tăcere printr-un val de noi legi și arestări menite să elimine orice opinie critică.

Sursa: The Independent.

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More