Home Externe Co-fondatorul Facebook a primit o lovitură de la hackeri

Co-fondatorul Facebook a primit o lovitură de la hackeri

by Mircea Marinescu
1 minute timp de citit

Un atac pregătit de hackeri asupra conturilor lui Mark Zuckerberg s-a soldat cu aflarea parolei liderului Facebook și publicarea acesteia. Conform relatărilor din presă, conturile de Pinterest și Twitter au fost sparte și hackerii s-au distrat de minune la găsirea parolei. 

Zuckerberg nu a fost inspirat când și-a ales parola pentru cele două conturi menționate pe care le deține, căci parola, anunțată public de cei care afirmă că sunt în spatele atacului, este ”dadada.” Potrivit Mediafax, echipa de hackeri ”OurMine” a scris pe contul lui Zuckerberg de Twitter că au găsit parola sa în în baza de date cu milioanele de conturi LinkedIn compromise. Această listă de date a fost publicată pe internet și concluzia trasă a fost că Mark Zuckerberg s-a folosit de aceeași parola simplă și ușor de spart pentru trei conturi, printre care LinkedIn.

Parola aleasă de co-fondatorul celei mai populare rețele de socializare se pare că este o victimă ușoară pentru un atac de tip brute force, scrie aceeași sursă. Este vorba de programe software care sunt capabile să genereze diverse combinații de parole până o găsesc pe cea corectă a contului căutat. Echipa lui Zuckerberg a luat măsuri și au schimbat parola conturilor, recâștigând controlul asupra acestora.

 

Sursa: mediafax.ro, dailyplanet.climate-kic.org

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More