Home Externe Elicopter prăbușit în Norvegia. „A fost complet distrus și considerăm că toate cele 13 persoane sunt moarte”

Elicopter prăbușit în Norvegia. „A fost complet distrus și considerăm că toate cele 13 persoane sunt moarte”

by Mircea Marinescu
1 minute timp de citit

Un elicopter ce transporta muncitori ai unei companii petroliere s-a prăbușit vineri, 29 aprilie în Marea Nordului, aproape de coasta de vest a Norvegiei. Pentru cele 13 persoane aflate la bord a fost ultimul zbor, conform publicațiilor norvegiene citate de gandul.info.

Salvatorii norvegieni au spus după încheierea căutărilor că toți cei 13 oameni ar fi decedat în urma incidentului. Deși, inițial au anunțat ca au descoperit 11 cadavre, celelalte două persoane aflate la bord nu au mai fost găsite. 

Totodată, autoritățile au confirmat decesul acestor persoane, având în vedere că elicopterul a fost complet distrus.

,,Considerăm ca toate cele 13 persoane sunt moarte'', a declarat și un purtator de cuvânt al Centrului de coordonare a operațiunilor de salvare din sudul Norvegiei de la Sola. Informația a fost comunicată ulterior de Terje Magnussen, un oficial din poliția locală care au coordonat operațiunile de la fața locului. 

Centrul de coordonare a operațiunilor de salvare a transmis că unul din pasageri era italian și un altul britanic, restul fiind norvegieni.

Elicopterul se îndrepta de pe o platformă petrolieră a companiei Statoil din Marea Nordului spre ţărm, spre oraşul Bergen.Prăbușirea s-a produs în apropiere de  insula mică – Turoy-, la vest de localitatea Solsvik, unde s-a auzit o explozie puternică.

 

 

 

 

 

 

 

Surse: digi24.ro, stirileprotv.ro, gandul.info.

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More