Home Externe Donald Trump: Nimeni nu ar trebui să aibă dreptul de a arde drapelul american

Donald Trump: Nimeni nu ar trebui să aibă dreptul de a arde drapelul american

by Mircea Marinescu
1 minute timp de citit

Președintele actual al Americii, Donald Trump, a scris pe Twitter o afirmație care a stârnit reacții la Casa Albă. Potrivit AFP, Trump ar dori să existe consecințe pentru cei care ard steagul american. El ar retrage cetățenia americană de la cei care ard drapelul.

AFP relatează ce a scris Donald Trump pe rețeaua de socializare:”Nimeni nu ar trebui să aibă dreptul de a arde drapelul american. Dacă unii fac acest lucru, ar trebui să suporte consecinţele, poate chiar să li se retragă cetăţenia sau să fie închişi!" Marți, răspunsul Casei Albe la poziția lui Trump a fost că ” libertatea de expresie este garantată de Constituţia Statelor Unite.” Barack Obama se pare că nu împărtășește vizunea proaspătului președinte; purtătorul său de cuvânt, Josh Earnest, a declarat:”Numeroşi americani, marea majoritate a americanilor, printre care mă aflu şi eu, consideră că a arde un drapel este o ofensă, dar avem responsabilitatea, ca şi ţară, de a proteja drepturile care sunt prevăzute de Constituţie."

Earnest a subliniat că și cei care spun tot ce le trece prin minte pe Twitter sunt protejați de acest drept garantat prin Constituție. Arderea unui drapel american este aprobată în SUA, conform deciziei Curții Supreme care a permis în numele libertății de exprimare. În SUA există un consens politic în ce privește protejarea acestui drept pentru toți cetățenii. 

 

 

 

Sursa: stiripesurse.ro, nymag.com

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More