Home Externe DONALD TRUMP s-a rugat la ZIDUL PLÂNGERII

DONALD TRUMP s-a rugat la ZIDUL PLÂNGERII

by Tudor Irina
2 minute timp de citit

Donald Trump, este primul presedinte al Americii, care a vizitat si s-a rugat la Zidul Plangerii, in timpul mandatului.

Presedintele Trump a facut o vizita istorica vizitand Zidurile Ierusalimului. A stat aproape de locul sacru unde evreilor le este permis sa se roage si sa spuna cateva cuvinte inainte de a pune un biletel intre Zidurile Sfinte.

Donald Trump a fost insotit de rabinul Zidului de Vest, Shmuel Rabinowitz, care a spus la Radio Israel, ca a recitat impreuna cu liderul lumii, doi psalmi. Unul dintre Psalmi, este Psalmul 122, care spune despre Ierusalim ca este „orasul care uneste”.
„(Trump) a spus că înțelege semnificația Zidului de Vest (Zidul Plangerii) pentru poporul evreu și de aceea a decis să-l viziteze în timpul primei sale călătorii în Israel și este sigur că va veni aici din nou, probabil de multe ori”, a spus Rabinowitz.

El a întrebat despre mărimea Zidului de Vest. I-am prezentat hărțile, ce sa întâmplat în trecut, ce se întâmplă acum, săpăturile, descoperirile”, a mai declarat rabinul.

Președintele a fost insotit în vizită de către ginerele său, Jared Kushner, un evreu ortodox care s-a dus la zid la scurt timp după Trump și a spus rugăciuni. Atât el, cât și Trump purtau kippah-uri negre, capacele craniului purtate de evrei religioși și de alții ca un semn de respect.

După cîteva clipe stand tăcut în fața edificiului de calcar, cu mâna dreaptă așezată pe blocuri, Trump s-a retras și a zâmbit pentru scurt timp. Trump a respectat toate cutumele, din semn de respect pentru oameni si pentru locurile pe care le-a vizitat.

Este pentru prima dată când un președinte american in functie, a vizitat și s-a rugat la marele Zid. Barack Obama a vizitat în 2008, dar a fost în timpul campaniei, înainte de a deveni președinte.

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More