Home Externe Doliu național în Cuba de nouă zile pentru fostul președinte, Fidel Castro

Doliu național în Cuba de nouă zile pentru fostul președinte, Fidel Castro

by Mircea Marinescu
1 minute timp de citit

Nouă zile de doliu național, în care nu vor avea loc activități și spectacole publice, au fost decretate în urma decesului lui Fidel Castro. Duminică, în data de 4 decembrie vor fi ținute funeraliile, conform deciziei luate de Consiliul de Stat. 

Sâmbătă, potrivit AFP, autoritățile cubaneze au anunțat doliul național, după ce Raul Castro, fratele fostului lider, a vorbit vizibil afectat despre moartea lui Fidel Castro. Actual președinte al Cubei, Raul Castro a transmis că liderul Fidel Castro a încetat din viață la vârsta de 90 de ani, la ora 22:29 în noaptea de vineri, 25 noiembrie. La televiziunea de stat, președintele Cubei a transmis:”Potrivit voințe exprimate de camaradul Fidel, rămășițele sale pământești vor fi incinerate în primele ore ale zilei de sâmbătă.” 

”Până la victorie, întotdeauna!” ('Hasta la victoria, siempre), au fost cuvintele binecunoscute ale lui Fidel Castro, cu care fratele său a încheiat alocațiunea de la televiziune. Fidel Castro a fost văzut în public ultima dată cu ocazia vizitei pe care i-a făcut-o la reședință președintele Vietnamului, pe data de 15 noiembrie. 

Vor fi ținute nouă zile de doliu național după liderul revoluției cubaneze, care a cedat conducerea fratelui său în 2006, după ce a stăpânit cu o mână de fier. Conform Guinness Book, Fidel Castro, numit de americani ”o figură revoluționară emblematică” și ”un lider expresiv”, a supraviețuit unor 638 de comploturi de asasinat. 

 

 

 

Sursa: agerpres, dailymail.co.uk

 

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More