Home Externe Crime în public. Ucideri brutale în Afghanistan

Crime în public. Ucideri brutale în Afghanistan

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

                                                   

Talibanii ucid în public persoane de sex feminin pentru a răspândi teroarea. Două femei afghane au fost ucise recent, în provincia Jowzjau, din nordul Afghanistanului.

Conform cu Samira Hamidi, membră a coaliției Afghan Women's Network, declara despre aceste orori: "Asemenea execuții ale femeilor de către talibani reflectă o parte întunecată a realității islamiste". Într-un comunicat de presă acordat redacției Times, se arată că cele mai multe crime în public au fost efectuate între anii 1996-2001, pe stadionul național din Kabul.

De regulă, femeile erau ucise pentru păcate grave în viziunea terorist-islamistă, cum ar fi: adulterul, accesul la educație, implicarea în viața politică, nerespectarea tradițiilor, instigare la neascultare sau răzvrătire, neacceptarea autorității bărbatului etc.

Potrivit directorului organizației Femei pentru femei afghane, Manizha Naderi: "Nimeni nu se întreabă prin ce mijloace au fost finanțați talibanii în comiterea acestor atrocități; se crede că oficialitățile pakistaneze îi finanțează pe talibani; aceasta este o problemă serioasă care trebuie rezolvată".De asemenea, Naderi îşi exprimă repulsia faţă de talibani "aceştia ar trebui distruşi, femeile afghane nu au nici măcar un drept cu talibanii prin preajmă; totuşi, am încredere în guvernul afghan".

Până ce Pakistanul nu va opri odată pentru totdeauna finanţarea talibanilor, nu putem spera la o îmbunătăţire a drepturilor femeilor, conchide Naderi Manizha. Problema terorismului rămâne, momentan, nerezolvată. Nemulţumirile cresc şi mai mult, având în vedere o misiune a trupelor NATO în Afghanistan în 2014, misiune care se aştepta să inaugureze un climat de pace şi stabilitate dar care, după plecarea trupelor armate anunţa o pace relativă preschimbată treptat în anarhie, dictatură şi crime în masă.

Samira Hamidi afirma despre guvernul afghan "în timp ce acesta pretindea că apără şi garanteză drepturile şi libertăţile cetăţeneşti ale femeilor, realitatea era cu totul alta, violenţa brutală, atât de ordin fizic şi psihic, era la ordinea zilei ". Femeia devenind subiect de manipulare şi supunere necondiţionată în faţa bărbaţilor, redă o parte sumbră a realităţii islamico-teroriste în care drepturile femeilor sunt relativ inexistente iar talibanii continuă vehement, crearea unui sistem brutal de anihilare a personalităţii umane, implicit de obligare spre negarea  propriei fiinţe şi a propriilor valori.

Sursa: Vice.com, The Times

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More