Home Externe Consilierul lui Donald Trump despre lovitura diplomatică a lui Obama. Ce a transmis din partea administrației Trump

Consilierul lui Donald Trump despre lovitura diplomatică a lui Obama. Ce a transmis din partea administrației Trump

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Într-un interviu acordat duminică, purtătorul de cuvânt al viitoarei administrații de la Casa Albă, Sean Spicer a vorbit despre chestiunea de ultimă oră, lovitura diplomatică a lui Obama; și a spus ce va face Donald Trump în viitorul apropiat.

”Una dintre întrebările pe care le avem este de ce această magnitudine? Adică, vezi că sunt expulzaţi 35 de oameni, două proprietăţi sunt închise, întrebarea este: este această reacţie proporţională cu acţiunile lor? Poate că da; poate că nu, dar trebuie să ne gândim la asta,” a declarat viitorul purtător de cuvânt al lui Trump; potrivit Reuters.

Consilierul Sean Spicer a făcut o paralelă între episodul cu hackerii din China și cel de acum. El a amintit cum acea grupare de hackeri, având sprijinul guvernului chinez, a obținut datele a milioane de angajați ai administrației SUA, și totuși nu s-a luat oficial nicio măsură. Spicer a afirmat: ”Nu a fost luată nicio măsură publică. Nimic, nimic nu s-a făcut când datele private a milioane de persoane au fost luate, inclusiv informaţii despre nivelele de acces de securitate. Nu s-a întâmplat nimic. Deci se pune problema dacă aici e vorba despre răzbunare politică sau un răspuns diplomatic.”

Donald Trump va chestiona agențiile americane secrete în ce privește măsura luată de fostul președinte, a afirmat în interviu consilierul său. Trump este sceptic legat de implicarea rușilor în atacul cibernetic asupra Partidului Democrat. ”Cred că este nedrept să nu ştim. Poate că e vorba de altcineva. Eu ştiu lucruri pe care alţii nu le ştiu şi nu putem fi siguri,” a declarat președintele ales.

Spicer a mai spus, în interviul acordat către ABC News duminică, că administrația Obama a dorit să aibă o relație cu Rusia dar a eșuat. 

 

 

 

 

Sursa: gandul.info, newsmax.com

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More