Home Externe Barack Obama, primul președinte american care vizitează în timpul mandatului, Hiroshima

Barack Obama, primul președinte american care vizitează în timpul mandatului, Hiroshima

by Mircea Marinescu
1 minute timp de citit

Vineri, Președintele SUA, Barack Obama a sosit în orașul japonez unde niciun președinte american nu a fost în timpul mandatului, potrivit BBC News online. 

După bombardamentele nucleare din anul 1945 în care au decedat 140.000 de persoane, Barack Obama face o vizită fără precedent în istoria președinților americani, el fiind primul care vizitează Hiroshima în timpul mandatului. Jimmy Carter, la rândul lui a vizitat orașul distrus de bombele nucleare, însă abia după încheierea mandatului la Casa Albă.

Actualul președinte SUA a ținut să precizeze că nu intenţionează să-şi prezinte scuzele în faţa poporului japonez pentru bombardamentele efectuate de americani în 1945, dar vizita sa în Hiroshima este ”o mărturie despre cum şi cele mai dureroase fracturi pot fi reunite;" potrivit Mediafax.

Vizita lui Barack Obama a procat diverse reacții printre locuitorii japonezi, cu toate acestea el se va întâlni cu supraviețuitori ai bombardamentelor și va vizita memorialul victimelor atacului nuclear din Hiroshima.

Liderul SUA a declarat personalului militar de la baza Marinei americane din Iwakuni, localizată la circa 40 de kilometri de Hiroshima: ”Este o şansă de a ne reafirma angajamentul de a păstra pacea şi siguranţa în lume, unde armele nucleare nu vor mai fi în curând necesare" și a afirmat deasemenea că evenimentul de vineri ” este "o oportunitate de a aduce omagii în memoria tuturor celor care au murit în timpul celui de-al Doilea Război Mondial."

 

Sursa: mediafax.ro, irishtimes.com

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More