Home Externe A avut loc ceremonia de comemorare pentru ambasadorul rus. Putin îi va acorda titlul de erou

A avut loc ceremonia de comemorare pentru ambasadorul rus. Putin îi va acorda titlul de erou

by Mircea Marinescu
1 minute timp de citit

Ambasadorul rus, Andrei Karlov, împușcat de un polițist turc la Ankara, a fost comemorat în cadrul unei ceremonii în patria sa. Membrii familiei și oficiali ruși s-au adunat pentru a-și prezenta omagiile.

În centrul Moscovei, la Ministerul de Externe a avut loc o ceremonie de comemorare a celui care a fost ambasadorul Rusiei în Turcia, și diplomat în Coreea de Nord și de Sud, în perioada 1990-2000. Numele lui Andrei Karlov a fost gravat pe zidul clădirii Ministerului de Externe, pe o plăcuță comemorativă. 

La evenimentul de comemorare au participat membrii familiei și diplomați, printre care premierul rus și ministrul de externe. Înainte de înmormântare, a fost prevăzută și o slujbă oficiată de liderul bisericii ortodoxe ruse la Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova.

Vladimir Putin a amânat conferința de presă de sfârșit de an la care participă în fiecare an, pentru a putea fi prezent la funeraliile ambasadorului. Președintele Vladimir Putin îi va acorda lui Andrei Karlov, printr-un decret pe care l-a emis, post-mortem titlul de Erou al Rusiei.

 

 

 

Sursa: mediafax, jurnal.md.ro  foto: unian.net

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More