Home Externe Avion militar rus prăbușit în Siberia. Nu a fost înregistrat niciun deces

Avion militar rus prăbușit în Siberia. Nu a fost înregistrat niciun deces

by Mircea Marinescu
1 minute timp de citit

Agențiile de presă ruse au informat că în partea de nord-est a Siberiei s-a prăbușit un avion militar dar nu a decedat niciunul din pasageri. În avionul militar rus se aflau 39 de persoane, dintre care trei militari se află în stare gravă.

Reuters citat de mai multe agenții de presă, relatează despre accidentul aviatic. Avionul militar venea de la Ekaterinburg și se pare că datorită vântului puternic, piloții au fost obligați să încerce aterizarea forțată. Evenimentul s-a petrecut în dimineața de luni, 19 decembrie, și, potrivit unei surse de la serviciul regional de urgenţe, ”Starea tehnică a aeronavei nu este de vină. A fost vorba de o eroare de pilotaj. În cursul tentativei de aterizare pe un teren nemarcat în condiţii de noapte polară, echipajul a estimat greşit altitudinea şi a lovit uşor solul."

Ministerul rus al Apărării a informat că la locul accidentului s-a deplasat pe calea aerului o echipă de investigatori militari pentru a face o anchetă. La bordul avionului se aflau mai mulți ofițeri și echipajul număra șapte membri. Au fost duse de urgență la spital 23 de persoane rănite iar 16 dintre militari se pare că se află într-o stare critică; conform Ministerului rus.

Avionul de transport Ilyushin Il-18 s-a prăbușit la circa 28 kilometri distanță de satul Tiksi, în zona de nord-est a Siberiei. Surse din cadrul forțelor de securitate au declarat că se desfășoară o acțiune amplă de salvare a celor implicați în accident.

 

 

Sursa: mediafax, agerpres

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More