Home Externe Șase alpiniști au murit în urma unei avalanșe în Alpii italieni

Șase alpiniști au murit în urma unei avalanșe în Alpii italieni

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Șase alpiniști au murit sâmbătă în urma unei avalanșe în Alpii italieni care s-a produs la o altitudine de peste 3.000 de metri, în zona Monte Nevoso. Echipele de salvare îi caută în prezent pe ceilalți oameni prinși în mormanele de zăpadă, informează publicația online independent.co.uk.

Șase persoane au fost ucise și altele sunt de negăsit după ce o avalanșă s-a produs în regiunea Monte Nevoso la granița Italiei cu Austria în data de 12 martie, în jurul prânzului, conform AP.
Pe munte se aflau mai multe grupuri de alpiniști și schiori, în ciuda avertismentelor pentru risc de avalanșă din acest weekend.

O masă enormă de zăpada a izbit brutal grupul de persoane care se afla aproape de vârful Monte Nevoso, iar în urma impactului autoritățile au declarat șase morți.

Operațiunile de căutare și salvare sunt în curs de desfășurare pentru a-i găsi pe ceilalți oameni blocați pe munte. Membrii echipajelor spun că bilanțul este doar parțial încă și cred că ar fi mai mult de zece oameni loviți în urma dezastrului de pe munte, potrivit independent.co.uk

 Au fost trimise trei elicoptere și echipe de salvare care se folosesc de câini pentru a-i  găsi pe supraviețuitori.            Operațiunile sunt însă dificile pentru că aparatele de zbor nu au capacitatea de a rămâne pentru mult timp în aer, deoarece au combustibil limitat pentru a reuși să se miște mai ușor ca să ajungă la altitudinea ridicată (vârful Monte Nevoso, 3.358 metri).

 

Surse: theindependent.co.uk, dcnews.ro, Associated Press.

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More