Home Externe Autorul atacului din Zurich nu avea legături cu islamul radical

Autorul atacului din Zurich nu avea legături cu islamul radical

by Mircea Marinescu
1 minute timp de citit

Luni seara, într-o moschee din nordul orașului elvețian Zurich, un bărbat originar din Ghana a împușcat trei persoane. Poliția elvețiană anunță că bărbatul nu avea legături cu islamismul.

Numele bărbatului nu a fost făcut public de către autorități dar poliția a informat marți că elvețianul originar din Ghana, în vârstă de 24 de ani, nu avea contacte cu islamul radical. Bărbații răniți de arma tânărului în moschee au fost operați și conform poliției, se află în afara pericolului. Se pare că atacatorul ar fi ucis duminică cu lovituri de cuțit un bărbat tot în orașul Zurich. Tânărul s-a sinucis după atacul de la moschee; potrivit unor oficiali din poliția elvețiană care au dat declarații presei.

”Era probabil interesat de ocultism,” a declarat despre atacator Christiane Lentjes Meili, șeful poliției, după ce anchetatorii au făcut percheziție în locuința tânărului. Se pare că acțiunile tânărului ar fi fost dictate de interesul pentru ocultism; după constatarea procurorilor, și nu de legături cu grupări de extremă dreapta.

”Nu există indicii că acțiunile sale ar avea legătură cu terorismul sau cu grupări de extremă-dreapta,” a afirmat procurorul Francoise Stadelmann, citat de Agerpres. Atacatorul se pare că trăia singur și lucra într-un magazin dar a demisionat vinerea trecută; potrivit șefului poliției.

 

 

 

Sursa: agerpres, smh.com.au

 

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More