Home Externe Autorităţile din Moscova ameninţă cu interzicerea vânzării de shaorma

Autorităţile din Moscova ameninţă cu interzicerea vânzării de shaorma

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

În Moscova, autoritățile vor să pună stop vânzării de shaorma și kebab pentru că în chioşcurile și tarabele de la colț de stradă unde se prepară aceste produse se încalcă frecvent standardele sanitare, anunță The Guardian.

Șeful departamentului de comerț și servicii din Moscova a anunțat că administratorii chioșcurilor au refuzat să suporte chiar și cele mai mici costuri de menținere a standardelor adecvate de igienă.

''Vom curăța străzile de toate shaormeriile. Vor dispărea complet'', a avertizat oficialul, Alexey Nemeryuk, fiind citat de o publicație din Rusia.

 Cu toate că acesta a explicat după câteva zile la un post de televiziune că de fapt este vorba numai de închiderea unora din tarabe, consumatorii revoltați au început să-și apere mâncarea favorită și au reacționat imediat pe rețelele de socializare după mesajul dramatic al lui Nemeyuk.

A fost lansat chiar un protest pe Twitter în care au folosit cel mai des mesaje precum "traiască shaorma" sau "shaorma va supraviețui".

Unii au comentat despre primarul Moscovei, Sergei Sobyanin că se aseamănă cu personajul faimos Ivan cel Groaznic cel care și-a omorât fiul.

Au fost și ruși care au cerut un "exod al shaormei" către Sankt Petersburg sau Minsk în Belarus, au glumit ca vor ascunde carnea de politie și au postat imagini editate în care primarul strânge în brațe o porție de shaorma.

Oficialii orașului au încercat în mod repetat să oprească activitatea chioșcurilor din Moscova care vând kebab și să impună demolarea tarabelor.

Încă din 2006, autoritățile au instituit noi reglementări de sănătate și siguranță, iar un an mai târziu, inspectorii au promis să pună capăt vânzării de shaorma și kebab, după cum arată informațiile din The Guardian.

 

Surse: b1tv.ro, romaniatv.net, theguardian.com.

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More