Home Externe Aproape 80.000 de persoane au fost evacuate din orașul Fort McMurray, Canada

Aproape 80.000 de persoane au fost evacuate din orașul Fort McMurray, Canada

by Mircea Marinescu
1 minute timp de citit

Ordinele de evacuare au fost emise de autoritățile canadiene în urma unui puternic incediu de vegetație, care s-a extins din zona cu nisipuri petroliere până în orașul Fort McMurray. Orașul este situat în centrul țării iar incediul izbucnit duminică aproape că l-a devastat.

Datorită faptului că au fost condiții de vânt puternic, incendiul s-a extins foarte repede marți punând în pericol viețile locuitorilor din Fort McMurray. Incendiul de vegetație a izbucnit duminică și a distrus 2.650 de hectare. Ieşirea din sudul oraşului a fost închisă și autorităţile din provincia Alberta au fost nevoite să apeleze la intervenţia armatei pentru a ajuta la operaţiunile de stingere a focului și la evacuarea locuitorilor. Șeful departamentului de pompieri din Fort McMurray a declarat: ”În momentul de faţă, incendiul s-a extins în oraş." Oficialii canadieni locali au anunțat că 8.000 de persoane sunt în centre de adăpost situate în afara orașului afectat de incendiu și că aproximativ 44.000 de persoane ar fi pe drumuri deja, în urma ordinelor de evacuare.

Anul trecut, datorită incendiiilor de vegetaţie izbucnite în luna mai, au fost evacuați sute de oameni care lucrau la zăcămintele petroliere din aceeași regiune, Alberta; se pare că incendiul de duminică este al doilea incendiu major care are loc în mai puțin de un an de la primul.

 

Sursa: gandul.info, edmontonjournal.com

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More