Home Externe Angelina Jolie va preda la London School of Economics

Angelina Jolie va preda la London School of Economics

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

 

Faimoasa actriță Angelina Jolie care este în prezent și reprezentant special al Agenției de Refugiați a ONU va preda în cadrul unui program de masterat la London School of Economics.

 Cursul organizat de Centrul pentru Femei, Pace şi Securitate, lansat anul trecut de Jolie şi Lord William Hague va fi inclus în programul de masterat anul viitor atunci când Angelina se va alătura grupului de profesori al London School of Economics.

Acest centru a fost lansat cu scopul de a combate violența sexuală în zonele de conflict, după cum notează BBC.

 De asemenea, Angelina Jolie și William Hague au organizat o conferință la nivel mondial pentru cu intenția de a pune capăt violenței sexuale cauzate de conflictele din 2014.

 

Actrița este încântată de noua provocare și își dorește ca și celelalte instituții de educație să demareze un astfel de proiect pentru susținerea femeilor.

''Sunt foarte încurajată de dezvoltarea acestui curs. Sper că și alte instituții academice vor urma exemplul, este vital să găsim soluții pentru a îmbunătăţi drepturile femeilor şi să punem capăt crimelor care afectează femeile, precum violenţa sexuală în conflicte,” a spus Angelina, trimis special al Agenției de Refugiați ONU.

''Aştept cu nerăbdare să predau şi să învăţ de la studenţi, precum şi să împărtăşesc experienţele proprii din cadrul activităţii mele alături de guverne şi de Naţiunile Unite” a mai declarat actrița pentru publicația The Independent.  

Angelina a fost ambasador al bunăvoinţei pentru Agenţia de Refugiaţi a ONU și  promotor al mai multor campanii pornite pentru drepturile refugiaţilor şi împotriva mutilării femeilor şi folosirii violului ca armă de război.

Surse: BBC.com, zf.ro, digi24.ro

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More