Home Externe Accident mortal în Cehia. Au fost implicate două mașini din România

Accident mortal în Cehia. Au fost implicate două mașini din România

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

O zi de marți cu trei ceasuri rele pentru patru români care au decedat în urma unui accident petrecut pe autostrada D5 (Praga-Nurenberg), în dreptul oraşului Plzen din Cehia. Alte trei persoane au fost rănite în urma impactului, potrivit informațiilor Ministerul Afacerilor Externe.

Accidentul rutier s-a produs în Cehia între un camion şi un autoturism, cele două mașini fiind înmatriculate în România. Impactul a avut loc chiar în dreptul oraşului ceh Plzen, pe autostrada D5 care face legătura între Praga şi frontiera cu Germania. Patru dintre cei şapte pasageri au pierdut lupta cu viața, iar ceilalţi trei au fost transportați la Spitalul Universitar din Plzen. Două persoane sunt în stare gravă.

Din informațiile actualizate reiese că autoturismul implicat în accident avea numere de Maramureș, șoferul fiind din Baia Mare. Cei patru decedați în urma impactului sunt din Maramureș, conform site-ului actualmm.ro

Reprezentanții Poliţiei au constatat că autoturismul a fost lovit în spate de către camion, și a fost proiectat în parapetele de protecţie de pe marginea autostrăzii. Polițiștii din Cehia au demarat  deja procedurile de cercetare penală împotriva şoferului camionului.

“În urma coliziunii, patru dintre cetăţenii români aflaţi în autoturism şi-au pierdut viaţa, alţi trei fiind transportaţi la Spitalul Universitar din Plzen, doi dintre aceştia aflându-se în stare gravă. În urma instrucţiunilor transmise de către Centrala MAE, consulul român s-a deplasat, în regim de urgenţă, la unităţile spitaliceşti în care sunt internaţi cetăţenii români răniţi, precum şi la organele de poliţie în vederea obţinerii de informaţii suplimentare”, au anunțat oficialii Ministerului de Externe.

Oficialii ministerului  au mai adaugat că misiunea diplomatică română monitorizează cu prioritate cazul, menține permanent legătura cu autoritățile competente locale și cu reprezentanții spitalului în care se află internați cetățenii români, fiind pregătită să acorde asistență consulară de specialitate, în limita competențelor legale.

 

Surse: digi24, mediafax.ro, gandul.info, actualmm.ro.

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More