Home Actualitate Zile libere: Reacția Ministrului Marius Budăi în urma solicitării anulării mini-vacanțelor din sectorul privat

Zile libere: Reacția Ministrului Marius Budăi în urma solicitării anulării mini-vacanțelor din sectorul privat

by Mircea Marinescu
3 minute timp de citit
Reactia Ministrului Marius Budai in urma solicitarii anularii mini-vacantelor din sectorul privat
  • Ministrul Muncii, Marius Budăi, respinge ideea unor zile libere diferite pentru angajații din mediul privat și cei de la stat
  • Nu există informații despre un proiect legislativ în acest sens
  • Ministrul Muncii promite un punct de vedere negativ în cazul unei astfel de inițiative

Ministrul Muncii se opune diferențelor între zilele libere ale angajaților din mediul privat și stat

Marius Budăi, Ministrul Muncii, declară că nu susține ideea ca angajații din sectorul privat să aibă un număr diferit de zile libere în comparație cu cei din sectorul public. El afirmă că nu are cunoștință de un proiect legislativ în acest sens și promite să se opună unei astfel de inițiative dacă aceasta ar apărea.

Nu există informații despre un proiect legislativ care să adreseze această problemă

Într-o conferință de presă la Ploiești, Budăi a menționat că nu a făcut niciodată diferențe între cetățenii români și că drepturile și Codul Muncii se aplică tuturor angajaților, indiferent dacă lucrează în mediul privat sau la stat.

Ministrul Muncii promite să se opună oricărei inițiative de acest gen

Budăi a subliniat că în calitate de ministru nu va susține un astfel de proiect și nu va aviza pozitiv o astfel de inițiativă. El a precizat că, dacă un astfel de proiect legislativ există, va da punct de vedere negativ din partea Ministerului Muncii.

Zile libere 2023 și minivacanțe pentru angajații români

În 2023, românii beneficiază de mai multe zile libere decât în anul precedent, având în vedere că dintre cele 15 sărbători legale, doar 3 pică în weekend. Minivacanțe sunt programate cu ocazia zilelor de Paște, 1 Mai, 1 Iunie și Rusaliile, precum și în perioada 30 noiembrie – 3 decembrie și de Crăciun.

Angajații pot beneficia de zile libere plătite în anumite condiții

Pe lângă cele 15 zile de sărbători legale, angajații pot beneficia de zile libere plătite sau neplătite, în funcție de reglementările și politicile interne de resurse umane ale companiilor. Exemple includ concediul de odihnă, evenimente de familie, schimbarea domiciliului și creșterea copilului.

Discuții privind restricțiile zilelor libere pentru angajații din mediul privat

Un grup de parlamentari a propus interzicerea suplimentării zilelor libere legale pentru angajații din mediul privat, argumentând că acestea afectează semnificativ activitatea în sectorul privat și pot duce la falimentul unor companii. În cazul în care acest lucru nu este posibil, parlamentarii au propus măsuri compensatorii, cum ar fi deduceri sau facilități fiscale pentru mediul privat.

Cu toate acestea, proiectul legislativ înaintat în Parlament nu pare să fie bine formulat și are mici șanse de adoptare în forma actuală. Chiar și așa, servește drept avertisment pentru senatori și deputați să nu mai adopte alte zile libere.

Dacă propunerea legislativă privind măsurile compensatorii ale fondului de salarii în cazul instituirii de sărbători legale în care nu se lucrează ar fi adoptată, deși improbabil în forma sa actuală, aceasta ar intra în vigoare începând din ianuarie 2024.

Modificarea Codului Muncii pentru a interzice majorarea numărului de zile libere legale

În concluzie, se dorește modificarea Codului Muncii pentru a interzice majorarea numărului de zile libere legale. Acest lucru ar asigura că numărul actual de zile libere nu va crește, dar ar însemna și că angajații din mediul privat nu vor putea beneficia de zile libere suplimentare în viitor. Totuși, nu se vor atinge zilele libere existente. ”Modificarea prevederilor art. 139 alin. (1) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii (…) în sensul majorării numărului zilelor de sărbătoare legală în care nu se lucrează este interzisă în lipsa aplicării de măsuri compensatorii pentru angajatorii din mediu privat”, scrie, mai exact, la art. 1 din propunerea legislativă.

În ceea ce privește un eventual mecanism de compensare al angajatorilor, sistemul ar putea fi următorul, conform proiectului. „Prin măsuri compensatorii se înțelege dispoziții fiscale de natura facilităților, deducerilor, compensărilor sau similare al căror scop este contracararea cheltuielilor suplimentare suportate din fondul de salarii de angajatorii din mediul privat ca urmare a respectării prevederilor art. 139-142 din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii”.

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More