Home Actualitate Facturile întârziate nu pot fi achitate cu tichete gratuite oferite de guvern. Marcel Boloş surprins: „Nu anticipasem această situaţie

Facturile întârziate nu pot fi achitate cu tichete gratuite oferite de guvern. Marcel Boloş surprins: „Nu anticipasem această situaţie

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit
Facturile intarziate nu pot fi achitate cu tichete gratuite oferite de guvern. Marcel Bolos surprins
  • Probleme la plata facturilor cu cardul de energie
  • Modificări anunțate de Marcel Boloș în legislație
  • Peste 2 milioane de plăți efectuate cu cardul de energie

Plângeri privind refuzul plății facturilor cu cardul de energie

Numeroși români s-au confruntat cu refuzul Poștei Române de a plăti facturile prin intermediul cardului de energie, din cauza consumului înregistrat în vara sau toamna anului anterior. Ministrul Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a recunoscut problema și promite modificări legislative pentru a soluționa situația.

Modificări anunțate în legislație

Marcel Boloș intenționează să modifice legea pentru a permite plata facturilor întârziate cu cardul de energie. El speră ca aceste schimbări să fie aprobate și aplicate cât mai curând, astfel încât cele 2,1 milioane de gospodării să poată achita facturile restante la Hidroelectrica, chiar dacă acestea sunt din anul precedent.

Dificultăți întâmpinate în decontarea facturilor cu cardul de energie

Boloș afirmă că nu se aștepta la astfel de probleme și că nu a crezut că furnizorii vor emite facturi pentru perioade de consum atât de vechi. El intenționează să modifice ordonanța pentru a permite utilizarea cardului de energie în aceste cazuri.

Modificări suplimentare în discuție

Ministrul a menționat alte două posibile modificări: diversificarea materialului lemnos eligibil pentru decontare și includerea operatorilor economici care comercializează material lemnos în schema mecanismului, alături de furnizorii de energie. De asemenea, se ia în considerare creșterea plafonului de venituri la 3.000 de lei pentru a doua tranșă.

Rezultatele programului cardului de energie

Între 20 februarie și 26 aprilie 2023, peste 2 milioane de familii au achitat facturile la utilități folosind cardul de energie, însumând plăți de 464 milioane lei. Majoritatea plăților au fost efectuate în București, Iași, Suceava, Bacău și Prahova. S-au înregistrat 223.000 cereri de plată online, în valoare de 25,4 milioane lei, și 482.200 plăți prin intermediul poștașilor, totalizând 82,9 milioane lei.

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More