Home Actualitate Beneficii extrasalariale pentru 70% dintre angajaţi: 44% beneficiază de 800 lei în tichete de masă sau vouchere de vacanţă

Beneficii extrasalariale pentru 70% dintre angajaţi: 44% beneficiază de 800 lei în tichete de masă sau vouchere de vacanţă

by Mircea Marinescu
3 minute timp de citit
Beneficii extrasalariale pentru 70% dintre angajati
  • 44% angajatori alocă 400-800 lei/lună pentru beneficii extrasalariale
  • 70% angajați primesc beneficii extrasalariale
  • Beneficiile preferate: tichete de masă, asigurări medicale, bonusuri de performanță
  • Beneficiile viitorului: flexibile, alese de angajați, digitale

Bugetul angajatorilor pentru beneficii extrasalariale în 2023

În 2023, 44% dintre angajatori alocă între 400 și 800 lei lunar pentru beneficii extrasalariale, în timp ce 20% alocă sub 400 lei, 15% între 800 și 1.200 lei și 13% peste 1.200 lei.

Popularitatea tichetelor de masă și voucherelor de vacanță în 2023

Beneficiile extrasalariale sunt în creștere, 70% dintre angajați primind astfel de beneficii. Cele mai populare sunt tichetele de masă (85,4%), asigurările medicale (43,8%), bonusurile de performanță (36,3%), abonamentele medicale (27,4%) și tichetele cadou (23,8%).

Opiniile angajaților și angajatorilor despre beneficiile extrasalariale

Angajații apreciază cel mai mult tichetele de masă, asigurările medicale, bonusurile de performanță, tichetele de vacanță și zilele libere suplimentare. De asemenea, decontarea transportului, masa de prânz oferită de companie și abonamentele la sală sunt încă apreciate.

Adaptarea beneficiilor la nevoile angajaților

Cu toate că beneficiile extrasalariale sunt importante, 48% dintre angajați nu și-au cerut vreodată beneficii adaptate nevoilor lor, 38% au făcut acest lucru rar și doar 15% frecvent.

Viziunea asupra beneficiilor viitorului

Angajații (38,4%) și angajatorii (28%) cred că beneficiile viitorului vor fi flexibile, alese de angajați și digitale.

Flexibilitate și personalizare în beneficiile extrasalariale

93% dintre angajați doresc libertate totală în alocarea bugetului de beneficii, iar 72% dintre angajatorii HR iau în considerare implementarea unei platforme pentru flexibilitate și personalizare.

Topul beneficiilor dorite pentru următoarele 12 luni

Angajații preferă accesul la o platformă de beneficii flexibile, urmată de cardurile de masă, cardurile de vacanță, cele culturale și cardurile cadou. În ceea ce privește angajatorii, nu este încă cert ce schimbări vor avea loc în acest domeniu pentru anul următor.

Sondajul realizat în 2023

Sondajul a fost realizat în perioada martie – aprilie 2023, pe un eșantion de 4.597 de angajați și 450 de angajatori.

Tendințele și prioritățile angajatorilor în beneficiile extrasalariale

10% dintre angajatori intenționează să introducă carduri de vacanță, 8,1% accesul la o platformă de beneficii flexibile, iar 4% carduri de masă.

Impactul beneficiilor extrasalariale asupra angajării

Deși beneficiile extrasalariale nu reprezintă principalul criteriu în alegerea unui nou loc de muncă, importanța acestora a crescut în ultimii ani. Angajatorii au început să diversifice componența pachetelor de beneficii și să acorde o atenție sporită personalizării lor în funcție de nevoile angajaților.

Dezvoltarea și implementarea platformelor de beneficii flexibile

Pe măsură ce angajații și angajatorii se așteaptă la beneficii extrasalariale flexibile și personalizate, dezvoltarea și implementarea platformelor de beneficii flexibile devine o prioritate pentru organizații. Astfel de platforme le permit angajaților să aleagă beneficiile care se potrivesc cel mai bine nevoilor lor, îmbunătățind astfel satisfacția și angajamentul în rândul angajaților.

Pregătirea pentru o nouă eră a beneficiilor extrasalariale

Într-o nouă eră a beneficiilor, angajatul devine actorul principal pe scena redefinirii muncii. Angajatorii și angajații trebuie să colaboreze pentru a crea pachete de beneficii extrasalariale atractive și personalizate, care să îndeplinească nevoile individuale ale angajaților și să stimuleze angajamentul și performanța în cadrul organizației.

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More