Home Cultură ROMÂNIA, „singura țară din Europa care are istoria scrisă în propriul ei aur”

ROMÂNIA, „singura țară din Europa care are istoria scrisă în propriul ei aur”

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Barbara Depper Lippitz, cel mai mare expert în aur din Europa, afirmă că civilizația dacică este magnifică și că legătura românilor cu natura este mult mai profundă decât a celorlalte popoare europene, aceasta fiind cea mai importantă moștenire păstrată de la strămoșii noștri, dacii.

”Aveți peste 6000 de ani de istorie a aurului! Este istoria voastră și numai cine nu vrea nu o privește la adevărata ei valoare. Dupa părerea mea, sunteți singura țară din Europa care are istoria scrisă în propriul ei aur. Și ăsta este un lucru rar si excepțional, de care puteți să fiți mândri. Nici la Luvru, nici la British Museum și nici în muzeele din Statele Unite nu găsim ce există în muzeul dumneavoastră de istorie. (este vorba de Muzeul Național de Istorie din București – n.m.) Sigur, au multe exponate de aur și aceste muzee, dar ele aparțin altor culturi decât ale țărilor respective. Este regretabil că voi, românii, nu ați profitat de aceasta istorie scrisă în aur, așa cum ați fi meritat. Și când spun “ați fi meritat”, mă gândesc la ceea ce istoria voastră a însemnat pentru Europa, la forța pe care aurul vostru a avut-o în construirea unei civilizații demne de marile civilizații ale lumii. Aici, la voi, nu găsim aur cumpărat sau obținut prin cuceriri, ca în celelalte muzee ale lumii. Aici vorbim, în exclusivitate, de aur autohton. Voi, poporul român, puteți să vă mândriți cu originea voastră și să vă considerați cel puțin egalii celorlalte popoare care au rădăcini în bătrâna Europă”, a declarat expertul în aur, Barbara Depper Lippitz.

Potrivit revistei online „Formula – As”, specialistul Barbara Deppert Lippitz scoate în evidență o veche remarcă de a sa și menționează că în România au apărut, peste noapte, mulți specialiști în aur dar cei mai mulți dintre ei nu au ținut niciodată în mână o piesă din aur.

Barbara Deppert Lippitz se declară a fi un arheolog liber, un expert autorizat și oficial de peste 30 de ani. Aceasta își desfășoară activitatea în cadrul Camerei de Comerț din Frankfurt.

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More