Home Cultură Rezultatele la Bacalaureat nu vor mai fi publice

Rezultatele la Bacalaureat nu vor mai fi publice

by Tudor Irina
2 minute timp de citit

În prezent, membrii Ministerului Educației poartă o serie de discuții referitoare la publicarea rezultatelor de la examenul de Bacalaureat. Există posibilitatea să se producă o schimbare iar rezultatele să fie transmise fiecărui candidat în parte, fără ca acestea să mai fie publice. Acest lucru a fost declarat  în cadrul conferinței Mobile Innovation, de Daniela Bojte, consilier IT & C al ministrului Educației Naționale.

„Trebuie să înţelegem că avem o Românie a contrastelor, în care avem şcoli în care nu există toalete în clădiri. Acestea sunt, însă, excepţii şi nu reprezintă o majoritate. În acest moment, noi ne pregătim pentru ca, din toamnă, profesorii care vor trebui să predea materia IT&C în gimnaziu să fie pregătiţi (…) Altfel, în prezent, avem o discuţie la nivelul ministerului cu privire la publicarea rezultatelor de la Bacalaureat, în sensul că există varianta ca acestea să nu mai fie afişate public, ci să fie transmise personal fiecărui candidat”, a declarat consilierul Ministerului Educaţiei Naţionale.

Potrivit acestei declarații oficiale, în virtutea parteneriatului public – privat, este extrem de importantă seriozitatea partenerului care dorește să se implice în sectorul IT în educație.

„ Este foarte important parteneriatul între sectoarele public şi privat, în special pe domeniul de care mă ocup, IT în Educaţie. Încă din anul 2013, am organizat Congresul Educaţiei unde am invitat companii naţionale şi internaţionale pentru a prezenta soluţii inovatoare în şcoli. Cu acea ocazie, am semnat un Memorandum pentru promovare. Pe partea de Educaţie am avut şi avem parteneriate cu Google, Cisco, Telekom. Este foarte importantă seriozitatea partenerului care vrea să se implice în educaţie”, a menționat  Daniel Bojte.

La București, este organizată conferința Mobile Innovation de către Media Company care deține publicația „Comunicații Mobile”, în cadrul acesteia participând reprezentanți ai autorităților centrale, precum și a companiilor de profil.

 

Sursa: economica.net

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More