Home Cultură Marele premiu obținut de un elev român, de clasa a VIII-a, la un Concurs NASA

Marele premiu obținut de un elev român, de clasa a VIII-a, la un Concurs NASA

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Inteligența tinerilor din România continuă să uimească. Aceasta a depășit granițele țării și a devenit cunoscută datorită celor mai prestigioase competiții internaționale. La unul dintre concursurile organizate de NASA,  elevul Tudor Coman din clasa a VIII-a de la Liceul Internațional de Informatică din București, a câștigat premiul întâi la categoria individual, acesta concepând detaliile unei baze în spațiu pentru un număr de minim 10.000 de oameni.

Premiul doi de la aceeași categorie a fost câștigat de Eliza Constantinescu, elevă tot la Liceul Internațional de Informatică, în clasa a VII-a.

Elevul de clasa a VIII-a, Tudor Coman, a participat cu proiectul „Tharros”, în care a conceput detaliile unei baze în spațiu pentru un număr de minim 10.000 de oameni. Acesta a făcut o cercetare în detaliu având în vedere proiecția de radiații, resurse miniere spațiale, surse de energie în spațiu, sistem de susținere a vieții și a făcut un model 3D al acestei baze, potrivit news.ro.

Proiectul realizat de Eliza Constantinescu, „Lizartis”, se concentrează pe extinderea în spațiu și aterizarea primei colonii pe orbita joasă a Pământului.

Anul acesta, în concurs au fost înscrise 1.500 de proiecte trimise de un număr aproximativ de 6.000 de elevi din întreaga lume, inclusiv China, Turcia, Thailanda, Rusia, Japonia, Pakistan, Columbia, Taiwan, Canada, Brazilia, România, Statele Unite ale Americii și India.

Alături de cei doi elevi de la ICHB, Tudor Coman și Eliza Constantinescu, la această competiție au mai participat și alți elevi de la alte școli din România, obținând și ei rezultate foarte bune.

Elevii câștigători vor participa, între 25 și 29 mai, la Conferința Internațională de Dezvoltare Spațială care va avea loc în Saint Louis, Statele Unite ale Americii.

 

Sursa: infoalert.ro

Sursa foto: epochtimes-romania.com

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More