Home Actualitate Gabriela Firea, ministrul în funcție, a garantat un sprijin financiar de 1.500 de lei pentru copiii care nu au reușit să obțină un loc la grădinițe sau creșe publice

Gabriela Firea, ministrul în funcție, a garantat un sprijin financiar de 1.500 de lei pentru copiii care nu au reușit să obțină un loc la grădinițe sau creșe publice

by Mircea Marinescu
1 minute timp de citit
Gabriela Firea

Strategii pentru Încurajarea Natalității

Ministerul nostru își dedică eforturile pentru a elabora politici publice concentrându-se pe trei arii importante: familiile, tinerii și femeile. O astfel de inițiativă este un program de creștere a natalității care va fi lansat în acest an.

Unul dintre aspectele urgente la care adresăm aceste politici este problema accesului la instituțiile de învățământ preșcolar. Un număr mare de părinți sunt nevoiți să aștepte ore în șir pentru a obține un loc la creșe sau grădinițe de stat. Din păcate, nu toți reușesc să beneficieze de acestea și sunt nevoiți să se orienteze către sectorul privat.

Subvenție pentru Accesul în Creșe și Grădinițe Private

În scopul de a ajuta acești părinți, am propus un ajutor financiar de 1.500 de lei pentru copiii care nu au reușit să obțină un loc în instituțiile de stat. Acești bani vor ajuta la suportarea costurilor instituțiilor private, unde de obicei tarifele sunt între 2000 și 2500 de lei, a precizat Gabriela Firea, ministrul Familiei.

Sprijinul Financiar pentru Femeile Însărcinate

În plus, Firea anunță că va fi introdus un nou suport financiar pentru femeile însărcinate. Chiar dacă multe analize medicale sunt suportate de Guvern, prin intermediul Ministerului Sănătății, există o serie de teste adiționale necesare în timpul sarcinii pe care unele femei nu și le permit din cauza lipsei resurselor financiare.

Acest lucru contribuie, de asemenea, la situația noastră alarmantă în ceea ce privește mortalitatea infantilă, deoarece multe boli nu sunt depistate la timp. Astfel, planificăm să oferim un ajutor financiar de 2.500 de lei pentru femeile însărcinate, a adăugat Firea.

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More