Home Cultură Gabi Firea, in scandal cu Arhiepiscopia Romano-Catolică

Gabi Firea, in scandal cu Arhiepiscopia Romano-Catolică

by Mircea Marinescu
3 minute timp de citit

Demolarea Cathedral Plaza a fost stabilita prin hotarare judecatoreasca, fiind admisa cererea Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Bucuresti. Cathedral Plaza este detinuta de catre Millennium Building Development, iar reprezentantii acesteia, considera ca hotararea de demolare a cladirii de birouri a fost pronuntata intr-un proces in care proprietarul cladirii nu a fost parte chemata in judecata si nu s-a putut apara.

„Îi voi întreba și eu pe bucureșteni într-un sondaj dacă sunt de acord să dăm câteva milioane de euro ca să demolăm această clădire în doi timp și trei mișcări cum cere Arhiepiscopia. Repet, după ce au fost de acord cu această construcție. Eu am în acest moment o decizie de instanță, eu pot să semnez o dispoziție de primar că să pun în operă decizia instanței doar după ce primesc aviz de la Ministerul Culturii, și pe de altă parte un proces pe rol în care noul proprietar solicita punerea în legalitate potrivit legii a acestei construcții care are toate documentele. E o situație în care trebuie judecat din toate perspectivele. Nu am niciun interes nici personal, nici instituțional”, a declarat Gabi Firea pentru ziare.com.

Cu o săptămână în urmă, Arhiepiscopia Romano-Catolică București, reprezentată prin Arhiepiscopul Ioan Robu, a transmis un comunicat de presă prin care întreba Primăria, când va fi emisă aprobarea desființării clădirii Cathedral Plaza. Părerea Arhiepiscopului Ioan Robu a fost că „primarul general fuge de obligația de a da decizia de demolare”.

„Resping orice atacuri și acuzații și dacă acestea vor continua vom merge în instanță pentru a apăra reputația Primăriei Generală a Capitalei și reputația mea. Eu chiar nu pot să accept”, a răspuns primarul Firea.

Gabi Firea a mai solicitat și schimbarea de la postul de purtător de cuvand al Arhiepiscopiei Româno-Catolice din București, Francis Doboș, care a scris un mesaj pe facebook, întrebând dacă e norma ca „nașă de nuntă a primarului general este nimeni alta decât Daiana Voicu, cea care a construit ‘turnul coruptiei’, Cathedral Plaza”. Într-o altă postare pe site-ul de socializare a mai scris „apropo, cum se spune în limba română țoapă și tupeu?!”.

„Nu vreau ca relatiile dintre Primaria Capitalei si Arhiepiscopia Romano-Catolica sa fie incordate din cauza faptului ca o persoana nu intelege sa se comporte in mod civilizat. Poate n-ar fi rau ca preotul Francisc Dobos sa citeasca o predica tinuta de Papa Francisc cu ceva vreme in urma, in care am gasit un citat foarte elocvent pentru situatia in care ne aflam: „Ati auzit ca s-a spus celor din vechime: Sa nu ucizi! Dar eu va spun ca oricine se manie pe fratele sau va fi condamnat la judecata. Cu aceasta Isus ne aminteste ca si cuvintele pot sa ucida! Cand se spune despre o persoana ca are limba veninoasa, ce vrea sa se spuna? Ca ucid cuvintele ei! De aceea, nu numai ca nu trebuie atentat la viata aproapelui, dar nici nu trebuie revarsat asupra lui veninul urii si lovit cu calomnia. Nici nu trebuie sa fie vorbit de rau. Ajungem la barfa: si barfa poate sa ucida, pentru ca ucide faima persoanelor! Si este atat de urat a barfi””, a precizat Gabi Firea, primarul General al Bucurestiului.

 

Sursa: revista22inline.ro/hotnews.ro

Sursa foto: stirileprotv.ro/life.ro/libertatea.ro

 

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More