Home Cultură Cei mai INTELIGENȚI 15 oameni ai lumii

Cei mai INTELIGENȚI 15 oameni ai lumii

by Tudor Irina
4 minute timp de citit

Pentru că în fiecare zi tehnologia ne dovedește că lumea se schimbă de la o zi la alta, ne-am gândit să facem un top cu cei mai inteligenți oameni ai lumii, top realizat în funcție de realizări și coeficient de inteligență(IQ).

1. Johann Wolfgang von Goethe, cu un IQ între 210-225. Acesta a creat prima teorie a evoluţiei, de asemenea a pus bazele chimiei şi a fost un geniu literar, abilitate reflectată în opera ,,Faust”.

2. Recunoscutul fizician şi creatorul teoriei relativităţii Albert Einstein este al doilea cel mai inteligent om din istorie, cu un IQ între 160-225.


3. Leonardo da Vinci, pictorul renascentist, arhitect, muzician, matematician, care a realizat portretul Mona Lisei şi şi-a imaginat elicoptere înainte ca acestea să fie inventate.

4. Isaac Newton se clasează pe locul patru. Celebrul fizician şi matematician englez care a formulat teoria gravitaţiei şi legea mişcării corpurilor avea IQ-ul între 190-200.

5. James Maxwell – IQ între 190 şi 205, acesta este un recunoscut fizician predecesorul teoriilor lui Einstein. Acesta a dezvoltat teoria radioaţiilor electromagnetice.

6. Rudolf Clausius – fizician german care a creat a doua lege a termodinamicii, de asemenea a fost primul care a sugerat că moleculele sunt realizate din atomi, acesta avea un IQ între 190-205.

7. Nicolaus Copernicus, matematicianul şi astronomul polonez a creat un nou model al Universului poziţionând Soarele în centrul acestuia, IQ-ul acestuia era situat între 160 şi 200.

8. Gottfried Leibniz – IQ între 182 şi 205, a fost un filozof german care a adus un aport important în câmpul fizicii şi al limbajului, dezvoltând o nouă lege a mişcării şi o filozofie a limbajului.

9. William James Sidis – cu un IQ între 200 şi 300, este unul dintre copii geniu considerat inspiraţie pentru filmul Good Will Hunting.

10. Thomas Young se situează pe locul zece cu un IQ între 185 şi 200. A realizat descoperiri în cadrul anatomiei umane şi în optică, inclusiv schimbarea formei ochiului atunci când focusează un obiect.

11. Carl Gauss avea un IQ între 250 şi 300, matematicianul de origine germană a fost un copil minune care a contribuit în câmpul algebrei şi a statisticilor.

12. Galileo Galilei, faimosul matematician italian,a descoperit că Venus trece prin mai multe faze, iar Jupiter ar avea patru aştrii selenari. IQ-ul acestuia fiind între 180-200.

13. Leonhard Euler este fondatorul disciplinei matematică, având un IQ între 180-200.

14. Nikola Tesla, inventatorul bobinei Tesla şi a sistemului de telecomunicaţii transatlantic.

15. Wiliam Shakespeare are un IQ de 210 este cunoscut ca cel mai bun scriitor englez, realizând cele mai cunoscute opere din lume.

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More