Ştiinţă

Casa din jurul copacului, o idee inedită a unui arhitect din Kazakhstan

Un arhitect din Kazakhstan a lansat un proiect creativ denumit ,,Copacul în casă ''. Cu ajutorul firmei de arhitectură A.Masow Design Studio, acesta s-a gândit la construirea unei case ecologice, numai din sticlă, în forma unui cub transparent cu patru etaje în jurul unui brad, potrivit Le Figaro.

La 25 de ani, Aibek Almasov care locuiește în orașul Almaty din Kazakhstan este iubitor de natură și spune că această casă se îmbină perfect cu peisajul din pădure. ''De la fereastra mea, am o vedere spre munte și îmi place să merg acolo. Apreciez natura, este așa de calmă, așa de minunată. Pentru a construi o casă, trebuie să distrugi înainte copacii de pe un teren și nu-mi place ideea asta'', a declarat pentru ziarul Le Figaro. Tocmai de aceea a dorit să dezvolte un concept cu o structură metalică și panouri solare transparente pentru a furniza căldură și electricitate. În ceea ce privește apa, arhitectul a povestit că este purificată și reînnoită, iar apa de ploaie, purificată de asemenea se foloseşte pentru baie. Fiecare etaj este totodată echipat cu sistem de ventilație pentru a păstra aerul în casă și cel al arborelui. Cele patru niveluri ale casei formează câte o încăpere şi sunt legate printr-o scară în formă de spirală şi separate de exterior prin pereţi de sticlă curbată. În centrul fundaţiei se află bradul înalt de 12 metri. Dacă la primele două etaje se află dormitorul şi livingul, ultimul etaj este destinat pentru meditaţie şi contemplare.

Arhitectul care dorește să protejeze natura și elementele sale a precizat că această construcţie reprezintă şi o alternativă de a evada din lumea agitată a oraşului pentru a admira frumuseţea naturală din mijlocul pădurii. ''Vrem ca toată lumea să fie în măsură să viziteze această casă, să bea o cafea, să citească. Dorim să arătăm că nu este necesar să fie distrusă o jumătate de hectar de pădure pentru a construi o casă mică pentru familie și să arătăm că 35 de metri pătrați de teren sunt suficienți în acest caz, fără a afecta mediul ", a mai completat acesta în descrierea structurii.

Proiectul inedit a fost pus în aplicare în anul 2013 la solicitarea  unui om de afaceri care a plătit peste 280.000 de euro pentru faimoasa construcţie.

 

 

Surse: Lefigaro.fr.,http://www.omofon.com/.

Cele mai citite stiri

To Top
Loading..