Home Actualitate VINOVAȚII DE LA BALȘ. DEMISIA și ANCHETA PENALĂ!

VINOVAȚII DE LA BALȘ. DEMISIA și ANCHETA PENALĂ!

by Mircea Marinescu
5 minute timp de citit
VINOVATII DE LA BALS. DEMISIA si ANCHETA PENALA!

„Aveam 14-16 grade temperatura în salon!” – Bolnav de la Balș

Cine sunt responsabilii de tragedia de la Matei Balș

Adrian Streinu-Cercel – Director (”manager”) timp de 13 ani al Institutului Matei Balș, până luna trecută, decembrie 2020, când a fost nevoit să-și dea demisia ca urmare a alegerii sale ca parlamentar PSD. Știa perfect care este situația din Spital, de la frig la starea siguranței echipamentelor. Este responsabilul principal. În timp ce toți bolnavii reclamă frigul – între care nume ca scriitorul Florin Toma și actorul Toni Grecu – el chiar azi, în ziua tragediei, minte la Antena 3 că nu era nici o problemă legată de căldura din Spital.

A doua minciună, și mai gravă: „Medicul Adrian Streinu Cercel, fost manager la Balș, spunea că pavilionul care a luat foc a fost recent renovat și avea toate documentele în regulă. Dar, de fapt, clădirea nu avea autorizație la incendiu! Au recunoscut-o, vineri seara, la Antena 3, colonelul Orlando Șchiopu și Raed Arafat!” – Libertatea

Fost secretar de stat în Ministerul Sănătății în „N” Guverne, minister în care a fost angajat încă de pe vremea lui Ceaușescu. Dezvăluiri despre el atestă că a fost unul dintre abonații BigPharma în ultimii 30 de ani, inclusiv sau în special al firmei Pfizer, care distribuie vaccinuri României de zeci de milioane de euro.

Nicușor Dan – Primarul USR-PLUS-PNL al Capitalei, care minte la fel ca Adrian Streinu-Cercel că era căldură în saloane.

Miniștrii Sănătății Guvernelor PNL-UDMR-PLUS-USR Nelu Tătaru și Vlad Voiculescu, minister de care ține „nava-amiral” din lupta contra Covid, Institutul Matei Balș

Nelu Tătaru a trecut ca prin apă prin incendiul de la Piatra Neamț. Ce măsuri a adoptat în Spitalele de Covid?

Vlad Voiculescu, contabilul USR-PLUS de grădiniță care a reușit marea performanță ca în mandatul său precedent să returneze la bugetul de stat fonduri necheltuite – care erau între altele destinate înzestrării spitalelor din România – de 60 de milioane de euro.

„Românii tineri mor în spitale din cauza piocianicului din varul de pe pereții saloanelor, bolnavii de cancer se uită la perfuziile cu citostatice ca la Dumnezeu, copiii cu boli pe care nici hârtia nu le suportă se sting în așteptarea unui ficat compatibil, iar Ministerul Sănătății face pomeni: 60 milioane euro din bugetul pentru investiții al Sănătății iau drumul marelui malaxor bugetar, în cadrul rectificării negative de sfârșit de an. Miniștrii Sănătății din ultimii ani se supun orbește.

La ultima rectificare bugetară, din noiembrie a.c., Guvernul a tăiat peste 60 milioane de euro din bugetul total de 7,7 miliarde lei al Ministerului Sănătății, tocmai fiindcă banii n-au fost cheltuiți. Asta în condițiile în care mii de români mor cu zile, anual, din cauza neglijenței și indiferenței autorităților sanitare, a lipsei dotării din spitale, a subfinanțării sistemului. Pe scurt: mor degeaba.” – scria Cotidianul la vremea respectivă.

Suma era echivalentă cu costul a 320 de ambulanțe SMURD sau a trei sferturi din costurile de construcție ale unui spital județean sau o treime dintr-unul regional. Sau a 1.000.000 de calorifere, adăugăm noi.

Dar nu-i problemă. Odată cu epidemia Covid, bani cu tonele au revenit în bugetul Ministerului Sănătății

Într-o ședința de guvern din octombrie 2020, Executivul a mai aprobat alocarea a 60 de milioane de euro, bani europeni, pentru proiecte privind realizarea unor unități mobile de terapie intensivă pentru spitalele de urgență.

„32 milioane de euro vor fi alocate pentru Inspectoratul pentru Situații de Urgență, iar diferenta de 30 milioane de euro vor fi alocate pentru realizare de astfel de capacități medicale mobile la nivelul unor spitale județene”, a mai spus șeful de cabinel al premierului, citat de EuropaFM.

Și alte suplimentări de buget de milioane de euro au mai fost acordate de la bugetul de stat în decursul anului Covidului, 2020.

Ce s-a întâmplat cu acești bani dacă nici măcar căldura și siguranța sistemelor în funcțiune nu puteau fi asigurate în „nava-amiral” Matei Balș?

Raed Arafat – „comandantul acțiunii” anti-Covid, căruia victimele și urmași ai celor morți la Colectiv i-au înaintat mai multe plângeri penale pentru modul dezastruos în care a gestionat tragedia. O tragedie care nu trebuia să se mai repete.

Florin Cîțu și Ludovic Orban – Prim-miniștrii PNL și comandanți ai „comandantului acțiunii”, responsabili direcți ai tot ceea ce este legat de Campania contra-Covid. Să amintim că Victor Ponta și-a dat demisia după Colectiv? Acum avem deja două Colectiv – Piatra Neamț și Balș.

sursa

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More