Home Actualitate VIDEO Deputata Mara Calista, de la PNL, s-a făcut de râs de Ziua Națională: ‘Sărbătorim unirea Țării Românești’

VIDEO Deputata Mara Calista, de la PNL, s-a făcut de râs de Ziua Națională: ‘Sărbătorim unirea Țării Românești’

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit
Mara Calista

Mara Calista, candidat al Partidului Național Liberal pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie, în județul Neamț, a transmis, printr-o înregistrare video, un mesaj de Ziua Națională. Calista spune că la 1 Decembrie 1918 s-a săvârșit ”Unirea Țării Românești”. De fapt, pe 1 decembrie 1918 a fost convocată, la Alba Iulia, Adunarea Naţională a Românilor, lucrările finalizându-se cu Hotărârea de unire necondiţionată a Transilvaniei cu România, votată în unanimitate. Acest act a avut loc după ce, la data de 27 martie 1918, respectiv 28 noiembrie 1918, organele reprezentative ale Basarabiei şi Bucovinei au votat unirea.

„Sărbătorim astăzi un moment extraordinar în istoria României. Început în 1859, finalizat în 1918. Unirea Țării Românești. România. Țara mea. România Noastră! România noastră care, în ziua de astăzi, din păcate, nu este la fel de unită cum era în 1918.

România mea, astăzi, este divizată. România mea în care Moldova nu are același nivel de dezvoltare, ca restul României, este o Românie incompletă. Este de datoria noastră, a tuturor, să reușim să aducem Moldova acolo unde îi este locul. În România noastră, a tuturor.

Pentru că o țară unită, din punct de vedere social, din punct de vedere economic, din punct de vedere investițional, este o țară reușită.

Este o țară pe care eu o văd România mea. Acolo unde merită să fie, acolo unde fiecare dintre noi o va duce.

La mulți ani, dragi români! La mulți ani tuturor, oriunde v-ați afla! Multă sănătate, succes în tot ceea ce faceți și haideți să ne bucurăm de această sărbătoare pe care o avem în suflet, pe care o simțim, oriunde ne-am afla!”, a transmis Mara Calista, într-un mesaj video.

Sursa

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More