Home Actualitate Un nou incendiu de proporții în Capitală. Un club a ars complet

Un nou incendiu de proporții în Capitală. Un club a ars complet

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Sâmbătă noaptea, în urma unui incendiu izbucnit la clubul Bamboo din București, acesta a ars până în temelii. Persoanele care se aflau în el s-au intoxicat cu fum. Un număr de 42 de victime în total au fost duse la spital.

"Principalele afecţiuni ale victimelor au vizat expunerea la fum, stări de hipotermie din cauza temperaturilor scăzute şi traumatisme. Situaţia persoanelor afectate este în scădere, la acest moment, 32 dintre acestea părăsind unităţile spitaliceşti, iar 10 persoane sunt în proces de investigaţii pentru a stabili dacă este nevoie de internare. Până în acest moment, nu au fost identificate persoane care şi-au pierdut viaţa în urma incendiului", a declarat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

La fața locului s-au deplasat trei autospeciale de descarcerare, 29 de autospeciale de stingere a incendiilor,  26 ambulanţe ale Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, și un punct de comandă mobil, 4 autospeciale de intervenţie la înălţime, 28 echipaje SMURD de prim ajutor şi terapie intensivă mobilă,  4 autospeciale pentru transport personal şi victime multiple, un echipaj de scafandri cu barcă, 2 spitale mobile, trei autospeciale de descarcerare, un echipaj CBRN și maşina medicului de urgenţă. Echipajele pompierilor salvatori au fost suplimentate deasemenea cu personalul ISU Bucureşti-Ilfov care se afla în turele libere, transmite mediafax.ro. Autoritățile s-au mobilizat eficient, iar președintele Klaus Iohannis a scris pe rețeaua de socializare: ”În incendiul din clubul bucureștean nu și-a pierdut viața, din fericire, nici un om. Am trecut, însă, pe lângă o altă tragedie de proporții. Reguli și legi au fost, se pare, din nou încălcate. Până nu vom înțelege odată pentru totdeauna că legea e una pentru toți, societatea va fi mereu în pericol. Le doresc însănătoșire grabnică celor răniți și mulțumesc salvatorilor!”

Primăria sectorului 2 din Capitală, a declarat că Bamboo nu avea autorizație de funcționare. În doi ani au fost amendați de 5 ori, cu toate acestea avocatul clubului a declarat: ”Acest club a respectat toate obligaţiile legale privind căile de acces şi evacuare. A fost respectat planul de evacuare, nu au fost situaţii nefericite în care să nu fie evacuaţi."

 

 

Sursa: mediafax, europafm.ro

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More