Home Actualitate Trei angajaţi ai Spitalului Victor Babeş din Timişoara, depistaţi cu COVID-19 la câteva zile după ce s-au vaccinat

Trei angajaţi ai Spitalului Victor Babeş din Timişoara, depistaţi cu COVID-19 la câteva zile după ce s-au vaccinat

by Mircea Marinescu
1 minute timp de citit

Directorul medical al Spitalului de boli infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, Cristian Oancea, a declarat la Digi24 că este vorba despre doi medici şi „un caz auxiliar”, depistaţi cu Covid la câteva zile după ce au primit vaccinul.

„Cazul auxiliar a fost diagnosticat pozitiv chiar a doua zi după vaccinare, iar celelalte cadre medicale estimativ la 6 şi 7 zile, nu erau încă sub protecţia vaccinului”, a spus Oancea.

Medicul a adăugat că acest fenomen va putea să apară când va începe vaccinarea pe larg şi „nu trebuie să ne temem de el”.

Despre cei trei angajaţi, medicul a spus că sunt în stare bună, simptomatici uşor.

Întrebat dacă faptul că le-a fost administrată prima doză de vaccin ajută în vreun fel, Cristian Oancea a răspuns că da, deoarece se produc anticorpi neutralizanţi care se luptă cu boala.

Întrebat, de asemenea, dacă ar trebui luată în calcul de către autorităţi o posibilă testare în rândul cadrelor medicale înainte de vaccinare, medicul a răspuns că totul depinde de încărcătura virală, deoarece pot exista şi rezultate fals negative: „Adică tu astăzi poţi să fii la testare negativ şi în două – trei zile să devii pozitiv. Nu înseamnă că dacă ne vedem azi cu o persoană cu Covid a doua zi avem şi noi”.

În ce priveşte vaccinarea la Spitalul de boli infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, au fost vaccinaţi deja 90% din angajaţi, a spus medicul. Aceştia aşteaptă acum rapelul, care va avea loc în 17 – 18 ianuarie.

sursa

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More