Home Actualitate Sortimentele de apă plată cu nereguli grave au fost retrase din comerţ

Sortimentele de apă plată cu nereguli grave au fost retrase din comerţ

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) a emis un comunicat în care se spune că la cinci sortimente de apă plată au fost găsite grave nereguli şi au fost retrase din vânzare. 

Directorul ANPC a declarat pentru un post de televiziune că s-au retras de la vânzare acele sortimente care erau cu nereguli dar Paul Anghel a adăugat că neregulile pot fi datorate şi distribuitorului sau transportatorului şi că, condiţiile incorecte în care apa este depozitată poate duce la probleme grave.

El a spus: "Să nu facem o confuzie între apele de masă din comerț și apele minerale, care au fost testate. Legislaţia care priveşte apele de masă sunt diferite…Acum trebuie să oprim vânzarea acelor sortimente de apă, și vom face teste la mult mai multe care sunt în supermarketuri. S-ar putea ca nu neapărat ambalatorul să fie de vină pentru aceste nereguli, ci și distribuitorul sau transportatorul.”

Comunicatul ANPC informează că dintr-un eşantion de 17 sortimente de apă s-au găsit nereguli la 5 dintre acestea. Acestea cinci nu au întrunit calităţile admise pentru a fi comercializate, iar sortimentele cu nereguli sunt: Winny (apă izvor plată, îmbuteliată în PET-uri cu capacitatea de 2 l), Apă de masă necarbogazoasă Aro (îmbuteliată în PET-uri cu capacitatea de 2 l),  Apă de izvor Calipso (îmbuteliată în PET-uri cu capacitatea de 6 l), Apă de izvor plată Izvorul Zânelor (îmbuteliată în PET-uri cu capacitatea de 2 l), Apă de izvor Aqua Queen (îmbuteliată în PET-uri cu capacitatea de 5 l).

Amenzile contravenţionale aplicate au fost în valoare totală de 50.000 lei iar produsele  Apă de Izvor Calipso şi Apă de Izvor Plată Izvorul Zânelor definitiv au fost oprite de la vânzare  şi retrase din circuitul consumului uman, relatează Expunere.com.

 

Sursa: expunere.com, estnews.ro

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More