Home Actualitate Sorin Grindeanu este premierul României. Președintele a semnat decretul

Sorin Grindeanu este premierul României. Președintele a semnat decretul

by Mircea Marinescu
1 minute timp de citit

Vineri dimineață, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul prin care este învestit în funcția de premier al României al doilea candidat propus de partidul PSD.

Șeful statului a avut joi o întâlnire de o jumătate de oră cu Sorin Grindeanu la Palatul Cotroceni, și în opinia lui Iohannis, acesta este ”o variantă mai bună” decât Sevil Shhaideh.

Administrația Prezidențială a comunicat următoarele în aceasta dimineață: "Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 30 decembrie, decretul privind desemnarea domnului Sorin Mihai Grindeanu în calitate de candidat la funcția de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului și listei noului Guvern, potrivit art. 103 alin. (2) din Constituția României, republicată."

A fost publicat în Monitorul Oficial decretul privind învestirea lui Grindeanu. Noul prim-ministru al României are un termen de zece zile, potrivit Constituției pentru a prezenta în Parlament lista membrilor Guvernului și programul de guvernare, pentru votul de învestitură. 

Dacian Cioloș nu l-a contactat încă pe cel care va ocupa poziția sa în stat, potrivit unor surse guvernamentale, însă cei doi se pare că e posibil să se întâlnească în cursul zilei de vineri.

 

 

 

Sursa: digi24.ro, agerpres

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More