Home Actualitate Românii au șanse reale să ajungă în Canada fără viză. Anunțul făcut de Iohannis

Românii au șanse reale să ajungă în Canada fără viză. Anunțul făcut de Iohannis

by Mircea Marinescu
1 minute timp de citit

Președintele Iohannis a transmis vineri de la Bruxelles o veste pentru toți românii. Vizele pentru Canada vor fi eliminate începând cu anul 2017. Acordul comercial de liber schimb între România și Canada, va avea ca și rezultat renunțarea la vize, în primul rând pentru românii care au mai avut viză pentru Canada, de la data de 1 mai anul viitor; iar în al doilea rând, vor beneficia toți românii începând cu data de 1 decembrie 2017. 

”În situația în care se ajunge la parafarea Acordului CETA, acest acord pe care l-am negociat cu partea canadiană referitor la vize devine valabil" a precizat Klaus Iohannis. Conform președintelui, un acord similar cu cel al țării noastre, s-a întocmit și între Canada și Bulgaria.  

El declarase anterior la Bruxelles:”Am o veste bună. În această dimineață s-a ajuns la un acord cu partea canadiană, un acord rezonabil pentru ambele părți și în acest fel suntem în situația foarte potrivită pentru discuția de astăzi să ne retragem rezerva pe care am declarat-o față de CETA. România nu mai are niciun fel de obiecțiuni față de Acordul Comercial cu Canada. Este o înțelegere care este destul de bună."

Acordul prevede însă și o clauză valabilă pentru maxim trei ani, prin care canadienii își rezervă dreptul să revină doar temporar la sistemul vizelor , dacă numărul imigranților va ajunge să fie prea mare. 

 

 

Sursa: agerpres, stiridiaspora.com

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More